發現自己冇咁中意用iem聽歌

349 回覆
214 Like 16 Dislike
我都覺得個降燥好有料 我亦都覺得出街耳機唔使太靚聲 但係最慘係我試個時都未攞對n3ap出嚟比較就已經覺得xm4啲bass 散到喊

搵日再試真啲睇吓點先
依家iem都係夜晚瞓覺攤係張床到聽
出街都係airpods pro算
聽聽下就會慣,我而家都貪方便少左用有線
當年10pro由好比人評到連5都不如,就絕版又比人升返去神台,再突然多左人搵去改cm
真係睇風氣
7-8年前入手425用到前年到先爛左
覺得都幾抵玩 果時都係電話同電腦用
之後IPHONE自從無左3.5插位,自己去買條JER仔,點知化學到半年就壞左
之後都無用電話聽歌
425真係用到左邊殼又甩埋,右邊連聲都無埋先至換隻B3
但估唔到既係B3條原裝線,用左1年就壞
依家直接一野跳到335算 之後先再換線
好想試5eb
IE400 Pro我都覺得幾正,但唔prefer自家插口

我住hall嗰陣都多用speaker, 但rmm喺度就戴headphone或者iem
點爆法,好癲
我就調轉,喺床通常用tws
我就loop,出街一時戴有線,一時戴無線
真,當年好玄學feel,依家我都唔信啲玄學term,會直線睇wave嗰啲
B3係Final Audio嗰隻?
335即係Fit Ear?
巴打好大手筆wor
支持堅守有線耳機
點解UE唔出Universal
佢依家cm市場好似都唔掂
咁JH一早都離開得UE
見到你句玄學feel,我諗起錫安劍
Sf5pro 除左個配戴係反人類之外, 其實係幾好聲
Tf10pro 係因為就絕版果陣大特價所以先多左好多人用
但我覺得調音係5仔好d
ie800s 係神機, 完美改善塞仔的不足
請問PXC 5500 II傾電話方面點?
好耐冇用iem早排手痕入手咗u6t但都係插電話算,用有線已經少少煩真係唔想再袋多一部player出街,雖然係有分別但最多屋企得閒攞出嚟聽下

以前電話player相機3樣會獨立買,到依家一部電話嘅質素對比其他都拉近唔少,如果個人接受到一部過真係好方便
IEM: IM70 -> IM03 -> Final B3
後來因為返工可以行路嘅關係,無再玩player,變咗玩可以打機同聽歌兩用嘅headphone

Arctis Pro +GameDAC -> ATH-G1 -> MMX 300 -> 中間加咗隻Zen DAC V2 -> HD 560S -> 遲啲買多隻H6PRO,如果open back會騷擾到屋企人嗰陣就轉headphone
IE400 真係舒服, 輕得黎又載得穩陣
我出街都係IE400同T3-02輪班
依家又手痕想入fw1800
再咁買法d錢應該夠買set入門音響
試過IER-Z1R未?
如果呢對都唔得嘅話,咁IEM的確唔啱你

BTW 嗰對一圈兩鐵唔差喎,前提要夠力推

所以係咪冇用啱DAP或者AMP推?
以可換線嚟講,基本上除咗TF10唔算難推之外,其他都唔易
jvc fw啲聲真係好正
巴打有誤會wor
係想買多個wireless headphones啫

一圈兩鐵你講formula lab嗰對?
你都有玩過?
係,唔差喎,同埋the club 買好平
IEM vs headphone 嘅話,Z1R係我聽過最闊最空礦嘅沒有之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞