發現自己冇咁中意用iem聽歌

349 回覆
214 Like 16 Dislike
窮小子當初想買仙女的, 可惜冇錢
而家仙女2019減價 三字頭就有
快啲買黎完夢
我tf10pro>w40>roxanne
隻w40買咗幾個月個mmcx頭就鬆
果排見JH 完代理約清貨,狗衝咗roxanne
player x3>dpx1>m11pro
應該退燒
換線嗰陣
成抽腸拔出黎
散晒
其實早兩年都有諗過上AK SE100,不過果時搭車寧願訓覺,少聽咗就放棄唔升,其實AK70mk2都幾夠力
去到tf10果度同你差唔多
隔一排轉左去ie80s
之後大廠d中階試過晒無隻啱
又換下player, 線, 玩到悶悶地
直接去整cm退燒
而家基本上退左坑
Acoustune世一,近呢三四年用過兩隻hs系列新個啲款
好正
jh好撚正
音質無可挑剔,
最近聽band sound覺得有種慢、拖嘅感覺
啱啱試咗Apple Airpod Max, 聽band sound啲聲好散好blur
見到tf10 真令人懷念
sony新金套裝可以加錢再上埋je 新磚tuning咪好囉
落訂嘅時候疊埋心水可以退燒,依家望多兩眼又想玩埋je
哪有錢

幾乎係共同回憶, 過多幾年變神話都似
有冇人試過jh trifi, 有咩評價
同師兄一樣 玩耳機多年 用得最多都係IEM, 現在就貪方便轉曬用真無線。
第一對IEM UM1, 買左18年 好似唔識壞 現在仲用得。
當年玩IEM都好小眾, 果個亦xforum我係頭100名會員。
現在退曬燒 dap賣曬 得返846+線, 幾隻headphone+usb dac 同 真無線。
真無線+抗噪係非常好既組合,Sony出既第一代 香港出第一日就入手。
Tf10真係共同回憶 聲係好好 用電話都唔會惡聲 係難戴啲 幾年前整咗隻ue 11pro(而家有時屎忽痕先攞出嚟聽) 都係覺得tf10好聽啲
巴打份人一定好撚專一又長情
respect
其實耳機玄學係玩線嗰期最癲
音響玄學就一直都痴曬線
sf5反戴是常識
老老柒柒,我好西聲多過UE
嗰時UM3XRC定W4特價一千頭先精彩
睇晒留名。

初玩sony 金耳e888,931,ex系列

sen mx系列

而家收藏用多。新都會買但唔會追。

屋企
只留番sen第一代 hd600. 700

stax 靜電L80一對

angie 1 代

出街
耳牛
nc
sony xmmdr-1000x
sen hd4.5bt
耳筒
拜馬4dp,新2,新4r
換幾次線的shure 535
耳塞通勤
jabra 65t 65et
sony 掛頸wi c200
慢步者he45

出街越用越粗。 有聲就得。 隔音要好。

出街中wireless耳牛,等sony xm 5 啦。 sen pcx 都唔錯。
配戴感係w4r 好太多倍
但係sf5果陣低頻太好聽
我覺得Sony耳牛NC係好勁,但係就係NC太勁整到Bass太勁,啲聲濛濛哋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞