發現自己冇咁中意用iem聽歌

349 回覆
214 Like 16 Dislike
方唔方便cap張圖黎睇下
完全冇概念,想抄功課
我個對tf10係Amazon Black Friday買, US99
一年前拎去CM, 普通mp3機加O2 amp, 已經唔無要求
嗰陣買咗airpod部dap同耳機就封塵,擺擺吓就賣埋
早排見到出新黑磚有埋串流屎忽痕就去訂咗再做埋隻JE

用咗2年airpod,方便係方便,但係玩開耳機嘅講喺街咁嘈差唔多就真係自己呃自己
同埋好多時播住歌都冇聽緊嘅,聽聽吓又去咗睇片或者做其他嘢分咗心
自已試下岩唔岩聽
最後入咗哩對, 我覺得好撚好聲wor,
分離感同音場都係我用過嘅ANC耳機入面最好

但戴得麻麻地, PXC 550-II會舒服啲
降噪就未試過戴落街, 暫時喺屋企戴就覺得係有, 但唔強咁
煲咗一排,發覺最好用真係mic
音色續航重量都係次要
Fender Zero 4 少似
想整番隻ue cm
係就快喇, UE Speaker缺貨, 唔知係咪執笠先兆
咁大穫

本身用緊新黑磚+64audio n8+Leonidas ii

wf1000xm4咁樣較EQ聲,開埋dsee聲音取向接近有線果套組合,當然bass既力度同彈性差好遠,亦都冇潛得咁深,但都叫唔錯
真 blessing2插iphone 都明顯同xm4兩種聲
我都有d想入手a800, 等埋xm5再睇下點
個耳綿好似幾淋, 但配戴感反而麻麻地?
守唔到寡, 見到減咗少少價, 同B&W PX7比又好聲好多, 就忍唔住入咗手,
道理上應該等埋XM5, 比較下先再決定
我都重用緊隻ue900s
兩邊膠都甩晒,不過我搵舊整耳模既膠塞住就算
試左XM5, 覺得個聲差過Intime kira插公司電腦
有冇人review下饅頭4,個樣幾正
買咁對Linkbuds S, 好撚好聲,
想知xm4咩老環, 會再好聲啲?定聲音唔同character?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞