發現自己冇咁中意用iem聽歌

349 回覆
214 Like 16 Dislike
漫步者h180(唔知有冇記錯) > um1>tf10pro>5pro>tf10pro>westone4>jh10x3>um mason v3>宜家退燒了
因為再玩落去升級感已經不大,只係音色唔同
https://www.akg.com/Headphones/Wireless%20Headphones/AKG+N700NC+WIRELESS.html
清貨價

不過要搵辦法運嚟香港
同埋得microUSB差電
個轉變史幾有趣
True wireless愈嚟愈成熟

以前iem未普及嘅年代係headphone主導
Agger其實依家啲true wireless真係入到耳
方便性呢下加太多分
Lossless又要講究sources,用咩software rip,咩格式諸如此類

哂咁多時間搞嚟搞去,不如直接true wireless+streaming services
以前中學開始就se215 跟住就se846
依家就airpod pro就算
反正返屋企都係開大個喇叭
air podpro啲音質真係好垃圾喎,細節完全聽唔到
以前好想要哩對
我就係甩咗塊蓋
Technics EAH-A800

3月先出 香港應該要再等等
pre order版 覺得同xm4 差唔多level
可能新鮮感問題 覺得sony有啲悶
音色唔係唔靚 但係無乜character
所以試下新嘢

另一個賣點係佢個mic幾好
無深究佢咩技術
但乾淨清晰過xm4同 bose qc
地鐵背景聲下 開會都ok
我都係215SE>UE900S
不過後尾轉咗Airpods用唔返有線
太方便
UE900S 齒音太勁
Closed-back
因為不受外界影響

koss pp 有樣好就係如果用綿套係唔會熱,夏天都用到
Campfire綠仙>campfire Solaris SE>64audio N8

依家套野都夠推燒了,耳機野冇止境
有空間咪買對,平靚正又細對
se215 se > ue900 >k3003 > k601 > k701 > k702 > k3003 se > hi-x65

最後退坑就係買左對devialet 95db 一對
訓係張床等喇叭播歌好過
屋企人覺得嘈就用 hi-x65聽歌

出街直接xm4

始終都係鍾意akg 既調音

K3003用iphone 直推可以做到k701 9成既聲
拉小提琴既聲 真係好撚正
轉工之後
搭車返工都係15分鐘
套架餐就封咗塵
有時行街聽都係用真無線算
本身UE900s唔打算再換,之後有朋友846清貨價4折所以買咗。 老婆用緊Airpods pro我都覺得好方便,又有noise cancellation 係我唔捨得再買嘢

題外話我覺得900S聽流行曲中唔到毒 好dry
Beats 啲嘢係好易壞
Tf10 pro
好有回憶中學死慳死抵先買到條二手
我都仲用緊
好正
宜家啲新野都係鬥多單元,到曬樽頸位,我已經退到用airpod pro 聽串流算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞