發現自己冇咁中意用iem聽歌

349 回覆
214 Like 16 Dislike
因為fitear 好難放,冇果班摸貨壕冇推
玩咁耐仲玩緊iem
廢的,信真用家
聲係幾好就真
要用有線耳機嘅話我都係仲用緊隻ue900s
一樣,隻900s 係依度俾人屌冷聲又盛
我就再加多條銀線俾佢

然後有無線耳機(xm3)之後就冇用了
返工戴一邊聽歌返工真係返唔到轉頭
我自己係ue 5pro - westone 4 - k10
之後就退左入耳燒
出街都係就咁用airpod 就算
用緊 westone w60
呢一兩年都小用左
之前用iem 依家用tws 仲方便
iem成日講到咩新技術,又鈦又碳又盛,價錢幾何級咁升,我最後買嘅係Solaris,其實聽落得少少分別,但其實喺街唔太聽得出
反而覺得由ak380轉ak1000就勁大分別,依家投資喇叭就有明顯分別
我入門嗰時啲人仲係叫ue299 , 當年w4r se535 ue900 3分天下,之後就到im03 04 , fe800 fw1200 , rha 20t再之後就圈鐵潮 n3ap fender fxa ,之後又興蔗渣價燒鵝味,zs6 zs10 堆10鐵 湧哂出黎,然後就個個用真無線退坑
CM我覺得神化左,定我一開頭audio64廢
同要聽到悶放唔出,又難清潔,放喺幾年唔知去埋邊
早兩年入左對1695ti就冇再諗upgrade
加埋人大左真係偏向揀方便多過音質就基本上9成時間聽airpods算
反正係街咁嘈都唔會咁留意音質有冇咩唔同
反而想請教各位
依家我屋用緊sp1000去amp出喇叭聽歌,但成日叉電好煩,有無啲家用機係五六千個range,但係做到kkbox出嚟又唔差
過程
215SE>UE900s>846到而家
player 得 X5iii
唔諗住放啦
怕你後悔
Sweear HE4 -> Sony M9
細黑磚 -> 黑磚
出街用WF-1000XM4

Sony大法好,已退燒唔駛再追
啱啱出嗰陣有, 覺得冇咩特別, 但近排聽講俾好音源佢, 就會有好聲, 所以都有啲興趣再試
know that feel bro
之前出街戴, 永遠有啲位會窒窒下, 令到首歌好得意
依家主要做運動戴
巴打玩open back?
你以為是自己退燒, 其實只是發燒的一個階段
巴打係用家?
邊三大先
咁勁
仲正常運作?如果保存得唔好, 應該啲膠都粉化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞