發現自己冇咁中意用iem聽歌

349 回覆
214 Like 16 Dislike
Kenwood b9
小弟以前用cowon a2 ,果陣算算地機皇
部機應該仲係度不過舊電應該死左
如果整番好,唔知會同宜家d dap 爭幾遠
初初係諗住方便D 唔洗吊住條線fing fing 下 點知買完玩兩玩都冇再用過了
開初中學已經有買sony二百幾蚊有粒膠黎isolate嘅earphone聽md
之後出黎做野冇耐換左sony a828+shure se110

做多幾年野覺得部a828 3.5接口有d 問題
嗰陣開始興玩手提聽歌
就上網收左部2手新淨嘅ak120(個網個名都唔記得左)
同埋有朋友有staff price買左se846
一直用到宜家

因為發現呢d機貶值得太快,同埋本身定價太貴
雖然部ak120播dsd檔嘅時候操控有delay
但係都唔搞喇,換機太貴
好嘅二手又難搵,新機更加覺得搵笨柒

手機一冇左3.5其實846已經好難拎出黎用
雖然日日帶住喺個袋
但係都好少拎出黎聽

二黎宜家好少去搵歌黎聽
三黎宜家搬左屋,返工搭黨鐵唔駛再搭長途車,更加冇機會用

早一兩年見d仲有玩嘅同事,個個都轉玩大陸黑科技n單元
更加覺得宜家都唔知點入手
TG334真係好屈機,嗰種獨特嘅味道好難形容

我冇ck100,得ck100pro
呢隻又係日系女聲神iem

依家求其買啲大牌子入門款(有mic)聽下YouTube算,順便用嚟wfh開會
你好彩, 樓上有位巴打, 黐完都再爆開
1697ti又換1677ss咁頂癮
冇換 只係買埋
想試試
想問下依家有邊款耳機同UE900差唔多聲
我有過一部Z1050, 廢到仆街, 勁大底噪
我有條Westone藍牙線, 但冇點用過
Cowon又係個經典brand
好hardcore
中国耳機前排先出事
https://youtu.be/uZmVRjM6IYE
咁聽日睇下開唔開到機,開到機再聽下
嗰陣其實都係貪sony個樣靚先買,我印象中部野廢到仆街
唔覺唔覺都好多年
er6i>q-jays>ue700>x10>se535>se846>tg334>mh334>tg334
玩玩覺得歌重要過耳機
有唔少聽咗好多年嘅歌手冇乜出歌都少咗聽歌
我都係揀返TF10
結他個迴音真係好正
當年有排好平,跳水價,但無記錯佢係0.75 ,插0.78 線緊到媽都唔認得
格硬插0.78?
無記錯係得既

樓主, 普遍D 人認為TF10 PRO > UE900
UE900 好似調音太平坦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞