發現自己冇咁中意用iem聽歌

349 回覆
214 Like 16 Dislike
仲正常運作咁癲, 我都好掛住UE900s
K10係邊對?
之前大減價都想過入
哩對啱啱出我都有試過, 我覺得Westone啲聲好特別, 特別到有啲怪
買被動喇叭最慳皮都要買部合併機推
依家玩streamer 最慳都要買streamer DAC
喇叭線/電源線
再搭個喇叭
樣樣都係錢
巴打又係用親都flagship
證明大部份人都係正常人, 喺同一形態內追求高質素, 以前有線到依家無線
依前無拖拍,自己一枝公
依家無啦,買嘢都要自己計下數,不過好彩另一半都明事理,加埋喇叭又可以一齊用
我好中意聽住歌食嘢, 戴住CM食嘢, 隻耳機係咪都會跣出嚟
我入對1670ss同你差唔多動機
我唔會,不過會覺得好‘銀’耳,會唔舒服
以前轉盤X5好型
我已經冇用dap, 只係用手機3.5out或者藍牙amp推
巴打很懂燒友
用親flagship都算, 仲放閃
因為我都有tg334之後退燒放咗 依家出街都係用藍牙耳機算 香港又熱 出街用藍牙啱曬
我完全無後悔退坑,px7真係好方便,係降嘈廢啲
唔明點解以前可以褲袋袋380+amp/sp1000加條閪線,冬天都還好,夏天真係
因為佢唔會預你個嘴會郁

但歌手既話 好似會咬住粒野去倒模
應該就係for 佢唱歌果陣唔會銀住
其實係追新鮮 多過 真係中意聽歌,或者係追求心目中想要既聲多, 除非你耳好靈敏,唔係睇野既刺激點都直觀過聽野既刺激
我都係趁特價買
可能我一直聽開westone 又唔覺得特別怪
um1 -> um1 pro -> w60
以前貪佢帶得舒服 就一直用佢
都係好多年前玩下耳機 到wireless 覺得方便緊要
而家屋企用Kef 出街用airpod pro 算
我對846都用左四年
師兄知唔知道邊度有中間嘅濾管賣?當初一買返黎發現白色管就有少少變形
同你一樣 細個玩到好癲
最後買左對ve5 個陣覺得好撚正

依家對野放左係屋企角落3-4年冇再聽過
其實一開始最驚艷係由垃圾跟機耳機轉做1000零蚊IEM個下
而家買開都係2000-3000呢個range仲要唔係成日聽
同埋似乎玩喇叭個分別仲易聽得出
由大陸喇叭轉做q3020已經第二個世界
唔想咁多嘢KEF EGG都已經好好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞