發現自己冇咁中意用iem聽歌

349 回覆
214 Like 16 Dislike
noble audio
無啦啦會壞嫁咩 呢幾年仲要咁少用
咁多年剩係換過條線(扯爛過一次)同買支aa膠痴返個黑色蓋
可能同我冇緣呱, 女朋友同耳機都係, 依家都喺人哋度, 一去冇回頭

睇到有啲可惜
唔係
B&O H95
用左大半年,各方面都幾好諗唔到有咩投訴。唯一可以挑既係降嘈唔夠勁吧…但都夠用
出街一定用ture wireless,太方便
而家又有ldac aptx連apple music/tidal聽已經好夠
係屋企先聽返iem/headphone
我就係佢轉款之後先買,覺得佢硬件好勁。點知都係一貫國磚問題,software lag,底噪唔少。 唔知而家fiio啲機點呢?
買返嚟有問題應該即換啦,btw少少變形或者唔影響音色呢,我都用咗幾年,係個外殼少少爛
嗰時用完ue900之後變咗sd4s
有次跌咗單邊耳機就無再追呢iem
Ex1000入面粒棉係有少少 不過冇理佢
TELEFUNKEN th120i> RHA CL750>Fender FXA7>Fender ten 2

Player 都由ak sr-15>Ak se180

不過返工多數都係用返RHA Trueconnect 不過呢隻成9日都disconnect
幾年前試過Cayin n5ii,好好聲但又係software lag
有線都跌單邊
巴打點用tws
音響根本就玄學黎,攪完咁多野都係bose買set傻瓜喇叭最come聽
買咗喇叭,就會覺得間屋唔夠位
就要換間大啲嘅樓
想睇樓主遲啲出個 “發覺自己冇咁鍾意同女人做愛”
上車袋落褲袋一勾就跌咗
應該係我臭手
用mmcx頭嘅線就無事用2pin就跌

「發現自己冇咁想同女人拍拖」
pk3, shure e2c, ue 最入門, ue tf10pro, im03, 1964 6s ,1964 a3t退燒
樓主唔好誤會 你嘅感情觀冇乜所謂
最緊要係好似呢個post咁多啲圖
由以前玩ipc+dac+條3.5線玩ue sf5pro 到ue tf10
再um3x ie8再cm UE10pro呢十幾年到而家竟然追求方便為主

用慣左AirPods pro+iPhone真係方便到唔想用返有線
大家都係咁
人大左同忙左跟本冇咁多時間係度對住對iem日聽夜聽
少聽左自然會少左諗「對iem邊part唔夠心水,要upgrade」
久而久之方便性就會取代音質成為左聽歌既首要考量
個人覺得「方便性」同「音質」冇絕對既對錯,係好睇個人經歷同取向
細有細玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞