''勸世文''請勿貪平幫襯黑店Built-in Pro

312 回覆
117 Like 9 Dislike
請勿幫襯黑店Built-in Pro請勿幫襯黑店Built-in Pro

話說我幫新屋買緊浴室潔具,我見呢間嘢都好多人鬧送貨時間唔啱又聯絡唔到佢果啲,但見到得佢包送貨、又意大利製造、錢又合理就買咗個Well Bloom Italy嘅水龍頭同埋花灑,送到黎我睇吓個包裝唔似意大利製造,就打去Well Bloom Italy個香港代理問啦,點知真係出事,原來係中國製

之後我即刻打上去同佢講退貨退錢,佢不斷慫恿我換其他貨品,或者平啲比我,叫我要咗佢,我梗係唔制一定要去退款。於是佢係電話就話會安排代理上嚟收,點知隔咗一日WhatsApp叫我攞去佢哋門市,並即刻安排退款,但係足足要等25個工作天!我上支付寶官網睇過!退款只係需要14個工作天!
屋企人畀錢佢要用支付寶小弟講聲對唔住先

到咗今個星期二,25個工作天已過,期間我打過佢Office電話,打過門市,全部電話都打唔通,最後星期三我上去佢哋Office,應承星期五會退到俾我,最後到呢一刻都收唔到錢,喺佢Facebook留言,比佢block埋!

而家已經報咗消委會、海關、

違反商品說明條例仲拖延退款,唔建議大家幫襯!

第二日鬼鬼鼠鼠改咗網頁
我已經係佢改之前cap咗成版HTML希望之後告佢有用
cap圖唔cap link

有呀巴打,因為呢間嘢有前科,咩形狀大小都cap了
各位真係唔好貪平貪方便
真係要多多推廣呢啲仆街舖頭
記得到時去海關俾口供
一定
@W@
依間唔黑既,但等得先好用
開始裝修嗰下落去訂,三個月後完工差唔多到

同埋潔具做咩唔買番大brand hansgrohe 嗰d
好過依d唔知咩brand
幫襯過好多次,次次都係落門市訂,未試過有問題
黑色好少款之後上德馬買翻晒
佢代理直接送,好快送到黎
但係有咩事真係零搵到佢哋,零售後
最搞笑門市話睇唔到online單,佢哋都打唔通上office,之後我問佢哋攞office地址踩到上去先有回應
5舊水都要一個月 又唔係冇實體店 擺明玩9你
咁都唔黑有無睇過網上講佢d黑社會行徑
@W@
退乜野款部, 呢d 垃圾trading 公司諗住拖耐d 自己唔洗蝕者
1800蚊水魚俠
佢打嚟嗰下根本冇諗過退比我,第一下係叫我換其他貨品,第二下係平啲叫我食咗個中國製水龍頭佢
唔似啲傻鳩俾人呃完都唔撚開名
我4月頭又係買完野,過左10日先同我講7,8月先有機會到貨。

我果刻燥到仆街,用英文打千字文話佢點違反商品說明條例。星期五唔覆我就直接send 佢海關,佢就星期五晚話過2日可以去門市取貨。 唔屌唔得
買過soundbar網上訂自取幾日有
平過其他舖少少但唔幫人扎唔盛
大大盒soundbar好難拎
依間野同友和起撚哂朵架喎
我到依家都唔明點解仲有咁多on9幫襯佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞