''勸世文''請勿貪平幫襯黑店Built-in Pro

312 回覆
117 Like 9 Dislike
上次買部蒸焗爐
話6-9送
9點都未見運輸打黎就wtsapp客服問
一直都唔覆
最後個運輸9:30打黎話10點到
十點送左上黎後wtsapp番話收到了
佢即刻覆叫幫手評價

即係唔送唔要 我都係想要個status
仆佢個街,上個月買部蒸焗爐,唔係平野,用兩日就爆炸,之後要代理來換,搞撚左一個月!
垃圾公司黎,以前買過裝修野可以同你送漏parts
啲貨可能放咗好耐
有無俾個差評佢
仲要熱門款,唔撚係貪佢可以快手送來,一定唔撚要佢!之後打去代理屌,佢地都話件貨係間仆制野送來,唔係由代理送來.

佢星期6晚打電話嚟話本身退落支那寶嘅,宜家可以退現金,即刻用個私人戶口轉數快退款俾我

點知支那寶琴日仲收到退款中,我wts叫佢自己搞番掂,佢都冇應
你點樣搵到佢地 買左個耳機成個星期都未有得拎 whatsapp又唔覆
有冇協議到幾時俾到貨你?

https://www.ohpama.com/613242/生活熱話/生活熱話/法律常識_網上購物有甚麼權利可以受受到保障/

首先喺第一個情況,由於收咗錢但又無提供貨物,賣家就有機會干犯香港法例第210章《盜竊罪條例》第2及9條嘅盜竊罪,最高刑罰係入獄10年,同時,根據《貨品售賣條例》 買家亦可以向賣家提出因為收唔到貨品而要求損害賠償嘅訴訟。而喺第二個問題,雖然賣家最終有交付貨物,但如果賣家無喺雙方協定嘅日期交貨,又或者係無通知客人嘅情況下無理地遲交貨,咁買家就可以要求退款。

退錢俾我嗰個應該係老細嚟,姓郭
希望聯絡唔到佢哋又收唔到貨嘅各位,報一報警先
由頭到尾都冇講過話幾時有貨 一味話有貨通知你
咁就中伏了,除非直接鏟上觀塘office,電話係冇乜可能通,我打咗個半月,都係得一次打得通上海街門市,仲要比佢hold線hold到斷
你都係直接鏟上office? 之後先肯支那寶退?
屌佢老味 之前買冷氣 連埋叫師傅安裝 佢話安排唔到同日 要擺部冷氣係地下幾日等下先
鏟上去佢都係派個員工遊花園話過幾日支那寶會有record,我話我要錢呀,咩record ,最後佢先話係退款。

佢哋好搞笑架,本身應承咗25個工作天,我不斷叫佢盡快,佢話會安排,最後都係過咗。我上到去果日,呢位員工同我講退款7日就得,我即刻問返佢,原來7日就得之前又話要25個工作天?佢窒咗窒就話疫情冇乜人係公司退款撳個掣就得啦,睇吓你撳唔撳啫

一句講晒,拖得就拖,玩消費者
懷疑佢哋勁多網絡打手
Fb group勁多人唱好

試過去上海街2間分店行下睇下實物
都未入到一半就俾人趕返出嚟
佢哋sales係完全唔想歡迎walkin行街客
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞