''勸世文''請勿貪平幫襯黑店Built-in Pro

312 回覆
117 Like 9 Dislike
家庭電器用家協會 呢間野仲平過built in pro, 有冇伏?
price果啲真係要睇清楚
有啲地址好流,成條合益路都唔見有果間乜+電器
咁驚
幾年前裝修買雪櫃冷衣機又冇乜嘢
冇伏,但係藍店黎
幫襯過幾千都可以,送貨甩過一次,要幾日後先送,不過總算送到。
藍店仲有保障,睇下隔離裝修post個 良心裝修佬當人水魚咁斬
有冇人係BBE買過野?BBE (https://hkele.com.hk)
Price.com "電器部" 究極黑店
明明個網寫住大量現貨, 問埋CS都答有
到你想送貨, 佢就話搞錯左, 貨未到香港
一直俾唔到貨期, 狂屌佢先肯退錢
網上商店又無實體地址, 咪撚幫襯
"電器部" 黑店!
BBE
訂過幾樣野OK
傻閪用支付寶仲想退錢 你估利伸定先就唔洗比人笑阿?
買過個酒櫃。貨期準,sales都好有交帶,買之前whatsapp問咗幾個月嘢都冇鳩hea我
是,我是

仲有好多師兄繼續幫襯

大家咁捧場間野點執笠
呢條友搞到滿月宜家都無乜客,自己日日喺Facebook飲飲食食風流快活
冷氣季果兩部最多人買架啦 兩部一樣既 P記多個貼紙

可能得幾部返到佢手 就收100張單
加句預計幾時送貨又咬佢唔入

我去price果堆批發商問重好啦
講明有無貨 好多貨到先比錢
重要再平過你幾舊
最記得以前間屋裝修有個fd做design推介佢比我
呢間野好撚垃圾 永不幫襯 免費都唔要
之前貪平中過伏
Btw 旺角店有位哥仔幾好人 當時多得佢先搞掂
希望佢去咗身二間做
so far買左四五次都冇缺貨問題
不過送貨前兩三個鐘先聯絡就真
要請假等貨到就唔好搵依間喇
反而最近買直髮夾 搵youtuber賣廣告嗰間就okay
有客服聯絡送貨師傅就再聯絡 第二日就送到
400幾蚊買到意大利製造…. 唔貪心就唔會中伏. 你買一件意大利磁磚都可能唔止呢個價錢
咁可能我好彩,19年買過兩部分體式無事。
2個月前再貪平係佢度買咗部冷門嘅吸塵機,送貨都正常。

個人習慣,買電器都係貪平係price隔價,盡量搵啲有實體舖嘅先買襯。小家電嘅話,啲樓上舖/工廈舖又平又就腳嘅話,就whatsapp問咗有貨先walk-in上去買。

想平就搵細舖,但有事上嚟就麻L煩
想少啲機會中伏,可能都係要幫襯返傳統大舖同百貨公司

上面有人提過電器幫,其實佢咪係李生旗下嘅兇宅嘅姊妹網店,有時啲價都平買得過。試過送貨哥哥打嚟口快快講咗兇宅送貨再更正返係電器幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞