我女朋友仍住我同ex有嘢 (2)

445 回覆
29 Like 11 Dislike
建議平心靜氣同佢解釋多最後一次la
冇掛住個ex點解唔肯放棄ex?

如果唔肯放棄ex就放過你女朋友
佢長期喺咁冇安全感嘅情況下 第時搵過第個都好難再好好咁拍拖生活
字裡行間睇得出你根本就唔係好愛你女朋友
如果你真係唔肯放棄ex就當做個好心放生你女朋友
你女朋友係你朋友眼中咩形象
都係你依個男朋友形造出黎
都唔知你對你班朋友打左幾多針
仲有你女朋友先係你未來一齊既人
人地話你女朋友你連反駁都無
反而幫ex反駁?
已經決定好一齊讓步
整合完未?
整合完未?
唔係無曬感情,係你為咗你愛嘅人讓步,就算會唔開心都好,知道愛嘅人會開心返唔再無安全感就會覺得無所謂。
你一日仲係覺得自己好慘就則係你仲未學識愛人/拍拖。因為仲係由自己出發去睇野,唔係兩個人嘅角落。
我真係等炒車,真係炒車我就會道歉嘅,整合完未
佢係撚解釋咩 咪就係要條女就哂佢囉
角度*
重視女朋友?佢重條撚咩開口埋口就屌鳩自己女朋友講條女壞話冇人認同不特止仲要加啲論據話咩我d兄弟都咁諗 老豆係藍絲都講埋出嚟

掉番轉到自己同個ex比大家屌就話自己忍耐力好 處處讓步 維護埋個ex話好純好委屈佢唔開心左幾日好慘囉佢唔bitch ga佢冇心

重視女朋友?佢最撚重視係佢自己ge尊嚴同個ex
一齊讓?
你讓啲咩,你女朋友讓啲咩先。
其實佢老母就係佢個ex
拎個post比女朋友睇左未

唔係講得咁理直氣壯咩?
佢比我地成班一齊打機/出街 但我唔再同ex私下有聯絡
真心樓主唔好咁先入為主覺得個ex無呢個心思
唔好用男人角度覺得自己好了解一個女人
呢啲真係得女人先一眼就睇得出

作為絲打&過來人
我男朋友同ex七年,由asso到u到出嚟社會,佢哋經歷咗好多,嗰陣佢ex知道我男朋友有我就即刻喊曬、甚至同我男朋友求婚(我有曬對話),到我男朋友拒絕就話自己係一時衝動,話知道佢哋有好多問題解決唔到,但係又會喺返工嗰陣打俾我男朋友講日常,我男朋友嗰陣又係傻下傻下話陪佢過渡又係話咩佢分得好清我因為咁好不安,最後我叫男朋友同佢講清楚要保持距離,普通朋友唔需要乜都交代,之後佢個ex又小動作開咗個水晶ig page send俾我男朋友(男朋友識咗我開始對水晶有少少研究),又用假ig ac follow我同男朋友,又問我男朋友係咪做返朋友會舒服啲好彩我男朋友會聽我講block曬佢所有野

唔好唔記得你同ex開始之前都係朋友嚟,日久真係好易生情,更何況佢本身有啲吸引你嘅地方,如果唔係當初都唔會開始
原來你唔同個ex私下聯絡就叫讓呀
仲比你地見面真係
呢個係基本尊重喎 完全唔撚關女權事
係咁trade off嫁啦 真係鐘意嘅咪揀女朋友 唔係咪繼續同ex做fd囉
依家係你做過啲野令佢信唔過你呀 男女都唔撚有分别嫁

如果你特登講啲唔講啲就即係你上黎係要confirmation bias 咁你心個決定咁清楚嘅就一二一二 唔好拖住個女仔啦
諗諗下佢女朋友忍咗一年半真係慘
見住自己條仔成日同ex打機 又周不時私chat
一日個ex存在喺身邊 一日都咁無安全感
人都癲

最弊仲要比自己條仔擺上嚟唱
咩公主病大頭蝦
唔包容佢同ex做朋友等於港女要佢犧牲讓步
佢唔會覺得個ex有問題 佢個ex係純情無機心咁

錯在現任小氣 公主病 死港女
唔想人駁鳩你做咩開post?

幼稚園都未畢業
你底線關人撚事你條女啲底線都唔關你事
咪話囉,講真,拖下手都係正常社交
女仔互相都會拖,男女當然都係純友誼
我有時玩酒game都會錫下女,不過發誓無動心
究竟依個世界係咪要係咁唔講道理咁守舊
咁你條仔個case條女擺明想拆散依個真係冇可能,如果當初我同ex之間仲有愛就唔分手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞