[KPOP] K-POP 2022討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 15 Dislike
鍾意LOCO多啲
Stray Kids 3racha自己作 質素屌打其他
懷疑JYPE揀主打係搵marketing部門嚟揀
根本就嗰排興咩就鳩揀嗰款嘅歌

反而啲b side 好哋哋
但係唔係fans 都唔會聽b side
記得果陣一出我都幾唔鍾意
睇完上年d年末舞台覺得幾正 宜家應該變左我最鐘意嘅ITZY主打

ITZY好多歌齋聽麻麻 但睇完舞台真係會加分
例如?
終於
gfriend apink rv…?
不過rv今年又有日專又預告幾次cb都算幾驚訝
有好歌邊個想出難聽歌??
利申:nshitty辰
佢地師姐都高開咪率,要flop都係會flop
唔講以為佢入左sm
只能話 我相信
老左難講d 頭三四年開咪率應該ok嘅
出道Showcase都開咪嘅團 好難理解點解要行番轉頭
gfriend都真係 明明apple開mic跳都唱到 但正式啲stage又唔開
https://youtu.be/ji7mZu1Kttk
係咪佢地d歌作得太高key chur到主唱唱到爛聲?
18定19年首夜個高音去大學又好商演又好都要show一次
跟住嗰年佢就消失左一排 有人話佢整容
佢返黎之後就將d高音分哂比銀河同藝琳
主唱有出聲話想分自己啲part俾其他人 可能負擔太大
好似係佢以前唱歌嘅方法好容易傷到聲 後來學到點樣保護返把聲 而家其實係轉咗唱法
之後d歌key都係高到仆街
分左比銀河仲辛苦 佢技巧都唔及yuju 下一首好似係sunrise?
有個好似夜咁嘅長氣高音 有幾次開mic佢上去都係夾硬嗌上去
女團歌硬係好似要奉旨有個殺人高音咁先叫好聽

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞