[KPOP] K-POP 2022討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 15 Dislike

告人啦告人啦
第一點係咪你FF出黎
解散左隊gf換隊咁嘅整容空降閪返黎 都仲有咁多人衝住奶
其實而家top果d團平時開咪次數少之又少,只要錄歌時突顯到聲線,本身首歌好就得重點係要賣下神秘同公眾保持下距離就最好 所以呢團紅唔紅唱功好因素唔係重要取決條件,反而個樣靚但實力平平都會紅。

ive就識玩,中小公司,但公司都dum本搞造型舞台,有幾個出名係靚女,sell下華麗靚女風,唱功俾人笑咪又係紅到。
IVE d 打歌衫真心幾靚
韓國爆左..所以而家攻美了
Starship刪走個小字都得
金時代都升埋上去kakao
為左養女 唔要親生女既典範
佢哋唱kill this love 真係好好聽
吖係,唔記得佢哋宜家變咗Kakao直系,今時唔同往日。按理銀兩應該多過以前好多...
紅唔紅同唱得好唔好脫晒鉤呢樣真~
N係有實力的 只要JYP唔好再出垃圾歌音源一定可以翻身
N有哂人/公司/fan base
係衰係歌

之前四隊JYPE女團出道歌都好掂
係Nmixx 仆直
潑冷水都係咁講…
睇到clc 都係出道好耐先有一位
拎完咪又係咁…
DC個情況好一截嘅又,起碼海外線係upswing,實體銷量又有響度 (對上三次CB都已經係 Gaon 過10萬隻),間公司又差唔多係齋做佢哋,唔會分心/偏心。幾個因素夾埋差好遠喇。
CLC 比DC差好遠

DC起碼係有銷量
起碼見得下人
CLC賣得頂盡2萬

同埋DC都係路人覺得係ok
CLC早期路人麻麻地
所以咪拎完一位打回原形
1. 佢哋係sell 7個ace
即係話佢哋全部唱得又跳得
當然你可以講 樣都係ace 嘅範疇裡面嘅

2. 一直都係話首歌難聽唔係佢哋唱得唔好聽
DC 個程況有啲唔同
佢地本地個音源唔得但銷量中小型團黎講絕對係叫有成績支持
海外啲音源直情係好
我諗大部分都知一個 show champ 一位對實際成績未必有大幫助
但呢個一位對佢地象徵意義大
算係對佢地咁多年努力嘅一種肯定
BP TWICE RV 呢三隊入面TWICE個危機應該最大
有咩危機
都應該有人唔續啦
西女人都就solo 有咩好驚
TWICE -> 國內真係撻皮ing,但攻美反而又好似得得哋,前路係點都真係好難講...
RV -> 實體銷量新高,音源繼續堅挺,按理應該繼續有景,但啱啱呢轉CB sorta撞(G)I-DLE好似畀食住咁,又硬係有啲唔多好兆頭咁feel,可能我心多。
唱得唔差? 未到個個ACE級都整體算好啦 Lily穩到傻 Live咪聲直接大到蓋埋Backtrack 場場Live連ab-lib都唱埋 高音冇甩過
佢哋用Live stage已經救番隻歌唔少 O.O俾好多團唱真係食得屎

NMIXX sell三大出身同實力就夠啦 我夠膽講佢哋將來開咪率會接近100% 個個團都Sell樣唔悶咩 你見佢哋vlive又唱主打又玩freestyle dance就知JYPE有心sell實力

我最好奇係 下次cb仲會唔會玩拼接風
有人話呢個係JYPE嘅行銷策略
特登用首難聽嘅歌吸引你注意
然後再用唔同顯示實力嘅片去證明有料

下次俾首好歌就直接爆紅

不過我唔覺得JYPE咁有腦
唔知啦 但我覺得出道直接俾隻好歌+照show實力好似有效d 仲吸引到注意啦
李娜恩comeback未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞