[KPOP] K-POP 2022討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 15 Dislike
終於合埋個口
點解唔夠膽
傾修例嘅又唔係佢哋,個政府同其他公司傾出嚟,佢哋做咗得益者,有得延遲到22年年尾先入,年尾前回歸完入伍都仲有時間,雖然我覺得垃圾HYBE同佢哋都係等緊唔洗入,但除咗出口術之外個期限點會唔用盡佢
真,加上鬧嘅人同埋支持嘅人都未必係同一班人,hybe真係未驚過
入伍未?
未知咩事就出嚟問人伍未勁無知
好慘
佢城肯入伍咪唔問囉
咁事實係佢定而家唔想入伍呀
嘩好正
咁你用埋韓文英文問,驚佢哋睇唔朋
係囉,咩詳情都冇…所以入伍未?
變咗一個唔認識的人
吓,拖住唔入就預咗被人追擊到入嗰日㗎啦,要怪就怪間垃圾公司搞臭個名
依家嘅情況係你有你追擊佢有佢拖,不過拖到最後入定唔入個名都已經臭晒
你咪慢慢喺度問
合法延期都叫拖住,唔講以為已經逃咗兵
The T-bird
收咗皮了
遲啲名正言順唔使當添,你地fans鍾意咪得
馬騮咁
bts算係依法辦事 冇野做錯到
我喺po一向講要佢哋入喎,都唔係我哋fans中意就得架,我哋fans都唔中意HYBE想佢哋入伍喎,不過論到我哋話事架咩
咁又唔好咁講,喺公海佢哋做乜都錯架啦抵屌嘅
輪唔到㗎,所以大家都係喺到鬧吓hybe食吓花生
對hybe想做壞規矩呢件事睇唔過眼但都無話可說,你當大家發洩吓咪算

Melon空降
#林英雄# 2位

英雄哥正規專先行曲來襲! ​​​​
【熱帖】投資12億韓元賺了68億韓元…大廈理財終結者柳俊烈
柳俊烈的小大廈投資方法
先以法人名義貸款70億,等重建後又以150億韓元出售,償還貸款後他就有了68億差價的收益。
還有CNBLUE鄭容和也對這種小大廈投資很感興趣

演員柳俊烈去年以150億韓元的價格出售了江南區驛山洞1013.35平方米(306.54坪)的建築和土地(包括地上7層,地下2層),這個大廈是他2020年以58億價格買入平房和土地,拆除現有建築,投入24億建造的新大廈。該建築的登記法人是柳俊烈媽媽,然後時隔兩年又以150億出售,這樣就獲得了68億的利潤。

17日業界透露,很多明星利用這種投資法,投資小大廈,除了柳某外,還有CNBLUE的鄭容和,Seventeen的李碩玟也通過法人投資了小建築大廈。

對此,房地產中介法人代表金雲秀表示:"為什麼明星購買建築可以貸款很多錢?其實並不是因為他們是明星這個特殊職業身份,因為他們大多都是以法人名義購買建築物,根據鑑定後的價格,通常購買價格的70%以上也可以通過貸款方式來籌錢,他們轉讓所得稅等稅負都比普通個人購買時要低。"

熱評436
賺錢好容易啊

真是羨慕

啊哈柳俊烈 鄭容和 DK

說實話太失望了

塌房

無法洗白了吧

形象打造的好例子

哎一古恭喜啦

好厲害

無語 過去看到的采訪算什麼

好討厭

閉嘴吧

沒有概念

明星都一樣

形象崩塌

好討厭

申原昊Pd才是看錯人了

如果不是1988還是演配角吧,人生好神奇

好厲害 貸款貸了好多哦

本來是我喜歡的演員來著ㅜㅜ

明星來錢好容易

好厲害56億,我一輩子都賺不到56億

不想在電視劇裡看到了

投資終結者ㅋㅋㅋㅋ

錢真好 羨慕

還不如不說呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞