[KPOP] K-POP 2022討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 15 Dislike
應該唔係搞自家?估純粹搞比賽 邊個贏就有mama kcon呢d特別舞台
唔記得係佢自己推定公司推?好似之前有人提過但唔記得咗...
佢唔會 本身就講明自己唔啱玩呢啲
由上年swf推mnet推到今年
咁睇到Park Bom 咁樣 可能驚左
點諗到solo 自己做晒都玩得過
唔關啦 佢本身就唔鍾意同人比較
由出道開始佢連cover dance都勁少跳
淨係得challenge時會跳幾下

孝琳係特例嚟 今晚cls
我睇返gotta go拎初一位嗰陣佢企到最後排完全冇預自己會拎一位,冇同人鬥嘅心
Elris
Pristin
孝琳survival 專家黎
其實有一半我唔覺得好強
Nmixx/Kep1er音源差IVE/STAYC/(G)I-DLE好多wor
N同K呢兩團音源係弱,但背後操作應該都重大把位有得造(手腳);話晒都大公司/大台,點都有啲辦法谷下吹下 (e.g. 呢期N好似幾多追加表演之類,有啲人話邊個邊個唱得幾好,嗰啲咁)。不過I、G、S三家個fanbase係實淨好多 (G同S就重有技藝普遍好評加分),鬥落去應該佢哋同N、K直接鬥得最劇烈。
好靚
K 玩唔到好耐
由其是限定團
根本係弱化版IOI

N反而有啲機
依個風氣真係好on9 究竟依家啲人追星定追公司
以前d團初一位
無論係咪大公司都喊到傻咗
其實都隱約feel到Mnet搞K團個算盤唔完全打得響,宜家好心急。雖然出道都係幾個月,但好多嘢都不似預期,例如話國際化嘅威力、國民度/觀眾緣都係咁,音放得三個一位咁大把而且兩個係自己主場,可以話係響晒警號。即刻隊佢哋上QD2好明顯見到幕後好心急,但睇到宜家怕且都係未必幫到幾多。

只不過就反轉睇,就算好多嘢不似預期,爛船點都三斤釘,(佢哋存在期間)個生存條件始終好過太多其他對手,就算係八大之中嘅「下弦四」都算係「贏家」。純粹係解散之後,拖飛機/後續發展就真係唔多睇好...
佢Package冇得輸
自己本身都開公司
Pristin本來都大好前途
N團有能力,大家都認為俾首好歌佢地就掂。
K團真係感覺有D平庸,上QD2更加露晒底
aespa連攞大賞都無流過一滴眼淚
好似支輸都唔少
有櫻啲fans
已爆機
N團係衰兩樣嘢開壞個頭:(1)sell「完顏團」但出到嚟嚴重貨不對辦(樣/身材/造型都有地方出事),同埋(2)debut主打真係唔好聽。但呢兩樣嘢都係有得執嘅。呢排見出面大圍成日quote片講佢哋唱得其實唔差,都feel到風向開始轉。下次CB成績應該會有進步。
K團上queendom2 直接比人屌打
有哂主場優勢都唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞