[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (48)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
Dan做直播訪問幾好 和你港足同方柏倫嗰啲但旁述就未聽過
有無香港學界水平?
一得之見/4仗皆當決賽踢或有驚喜
記者:梁潤森

港超傑志近年一直以出色表現令球迷信服,球隊也持續取得進步,去屆亞冠盃分組賽3勝2和1負的佳績,即使遺憾仍未能順利晉級,已令香港足球揚威亞洲。傑志今屆再接再厲力爭出線,有理想目標固然是好事,不過今屆賽況未必能與去屆相提並論,比起遠大目標,他們或要更專注於每場比賽之中,爭取在僅餘的4場比賽當決賽來踢,表現或有意想不到的結果。

傑志近年在港超戰績彪炳,為求繼續有所提升,他們進一步向亞洲戰場挑戰,2018年亞冠盃分組賽初體驗,鄭展龍一記世界波擊敗柏雷素爾為人津津樂道,去年傑志再度出戰,兩度擊敗派出青年軍的廣州隊,連同對泰港1勝1和及對大阪櫻花1和1負,創出在港超史上令人鼓舞的佳績。傑志今年再三參賽,訂出比去年進步的目標展示決心,不過今屆同組有中超球隊上海海港退出,本來傑志預計對方以青年軍出戰,令計算最佳次名出線時有優勢,如今爭取出線反而因此變得更激烈,加上比賽變少,傑志應心無旁騖,視每場比賽如決賽集中作戰,或會有更理想結果。
From: 大公報
http://www.takungpao.com.hk/life/238149/2022/0416/709252.html
今晚7點,有香港足球隊出戰亞洲賽,港台電視31免費直播
https://lih.kg/2968567
恩尼斯達係唔係真係無去泰國
Social media唔見
官方無公佈
今晚電視有得播傑志咁癲
係 港台電視31
清萊聯30年球迷留名
本地球迷只要安坐家中,或透過流動程式,便可免費欣賞到傑志今屆 4 場分組賽,丘建威、劉舜文及劉健基等知名評述員會負責4場評述工作。
無何氏廢老兩兄弟係好事嚟,不過會唔會又話人隻手遮天
希望港台播港超都會有劉舜文
武里南時間今晚6pm 當地預計溫度為32度
丘建威同基仔 海法馬卡比失控式狂笑
屌你老味之前唔知邊撚個屌鳩港台唔撚宣傳呢
丘建威都幾明顯無睇開本地波
得唔得㗎
英超佢都唔得㗎啦講咁耐英超都記撚錯啲名
傑志 vs 清萊聯
4.50 3.50 1.70
+0.75 1.85 2.00
2.25球 1.97 1.88
派錢
傑志就算收錢成季可能得兩三場圍到皮
mute左佢開返傑志以前d波聽大頭9up啦
下盤
平時英超,丘仔都會講下戰術嘅( 唔知佢得啱唔啱啦)
好過大頭成日同啲嘉賓講題外話
丘仔講本地波,會有意無意講以前幾勁幾勁,有借啲意講而家啲波唔夠佢哋好
呢個唔係事實咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞