捉鬼捉到去英國香港護士協會,你地真係有出息

323 回覆
1112 Like 86 Dislike
頭幾版啲blacked user多到
呢個係你自己偏激情緒化嘅諗法姐
我唔係個會入面
所以我唔知詳細佢個會入面嘅建會宗旨同理念
但就咁聽樓主覆述
似係純粹幫新嚟英國嘅香港護士提供資訊/交流
本身起個會嘅理念唔係為咗宣揚政治理念,純粹industry info exchange為主
唔似港僑果堆起會果陣有political agenda入面

咁加個抽氣扇旗已經失焦啦
1.令一個apolitical嘅組織有政治成份入面
2.新嚟嘅香港護士highly likely 對共產黨反感,嚇走佢哋同創會理念相違背

個道歉亦需要主要圍繞自己政治敏感度不足造成誤會為主,要係政治表態係你一相情願嘅諗法
然後新旗表達返相應理念就ok
你想apolitical 純industry info for在英港人護士嘅 咁咪用獅子山呢d囉
你係想表達自己黃嘅 咪umbrella/龍獅旗囉

講咁耐連大家屌咩都唔知
唔係屌個會唔反共
係屌個會支持共產黨仲茫然不知呀
上面條撚屌最鐘意引戰,個個post都喺度煩鳩住曬
呢個咪幾好,使乜特登擺支旗入去
班引戰狗好撚煩
咁認真做咩

講真咪又係一堆走唔到要留係香港既葡萄仔唔抵得人地有得走特登係雞蛋挑骨頭
成班都ON9 自己留係香港日日見住枝紅色國旗同區旗
然後走去屌柒人用區旗做logo
咁撚憎既就咪撚留係香港快D移民啦屌你老尾
係完全唔需要用區旗去標榜講你係香港,又唔需要好刻意去畫出係英國,你地係一個醫護組織唔係政府部門,要代表你係香港人比外國人知,最簡單出HK字樣出個字樣就已經夠

再者而家我地去英國係移民/走難,做當地既居民係要容入當地社會回顧當地,意義上唔應該再拎香港支旗出黎,出香港官方旗係話比人聽你仲係香港代表過黎做護士,好似運動員比賽咁
而家嗰批user有組織咗
要好小心
費事理佢姐香港區旗就係咁
邊有得話唔啱
有冇多啲資料睇下?
而家郁D就話奶共同中國人郁D就話玉華一樣
就咁睇其他PO都話個協會幫香港人適應生活, 支旗有中國色彩就即刻死咬唔放, 你覺得咩人咁撚得閑
其實我就覺得無乜所謂
做到實際野仲好
連登嘅野唔使太認真
唔好咁陰謀論, 我覺得純粹係有某D人得閑冇野做要係連登搵存在感, 而又有一大班留港葡萄撚, 小學生中學生被人帶節奏

特別係果個我是粵族不是漢族, 你睇佢個名都知佢好撚極端, 現實真係唔知咩人, 點解可以咁撚得閑
關連登咩事
此post已完
人地協會乜聲明都冇
冇啦啦彈出嚟代表人哋屌人
根本樓主自己引戰
係咪夾埋頭幾隻人型蜈蚣就唔知啦
咪撚玩啦,如果你係想話個組織唔關政治事
更加唔應該用區/國旗啦

區/國旗本身係好嚴肅,要用嘅話都唔可以無啦啦拆開人哋一半/轉色/變型

越係冇美術底嘅人,更加越要避開任何logo/icon/旗
正正係我後面講嘅嘢
越係想表現係非牟利組織,與政治無關
就要更加要遠離任何具代表性嘅象徵
條友引戰狗一早block咗
根本唔應該去亂掂任何國家嘅國旗
因為用得國旗,即係代表有官方身份/同官方有合作

呢個會由day 1就已經掂咗啲佢絕對唔應該掂嘅象徵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞