捉鬼捉到去英國香港護士協會,你地真係有出息

323 回覆
1112 Like 86 Dislike
可以用返龍獅旗

其實直接將香港🇭🇰嘅紅轉做藍,紫荊一朵變半朵已經ok

BNO 可獨立移民英國
https://lih.kg/inwvrT
#5 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

建議大家唔好一黎就好似上面連豬對人咁樣

除左對敵之外
去到英國又想做香港人, 去到邊都要自已整個組織出黎,又唔入人地本土個d 希望依d 人5+1 最尾過唔到vetting

恭喜尋日含撚投票嘅豬隊友們
https://lih.kg/bftBOKV
#13 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
呢條友唔喺香港
出post好密
一到關鍵時刻
一係blame the victim一係玩分化
呢個係更大問題,英國政府比既visa,作為受益人憑咩有intention咁去replace個visa既原意。

係你個目的morally right之前,你係決定緊邊個可以用唔屬於你既資源喎。

比起巴打講既visa係有份爭取所以有權去judge,呢個argument 係更加唔ethic
成個post都係高級5毛玩分化啦

對唔住 應該話成個連登都係
睇樓主覆嘅語氣+密度 似係真膠豬隊友嚟
好心想幫拖但做壞咗件事
大家係咪搞錯啲乜嘢。

點解護士唔係藍屍?

泛藍泛黃比係6:4,佢想serve 埋藍屍,用咁嘅旗代表好正常。
同連登仔講expect有乜野質素呀
講就兇狠做就碌撚
小小錯就放大
人地做左既achievement 就唔講
你咁講即係好多嘢都唔使做啦
英國畀班小粉紅合法留低,咁就係咪唔使屌佢哋?
有好多嘢睇合唔合法之前,要先睇合唔合理,更何況法例正正要先見到唔合理先有機會修改,
到修完例後就若無其事做freerider,呢啲行為我真係會鄙視。
其實我都覺得bno holder係藍多過黃,有返咁上下年紀拎bno好可能係既得利益者
請問有咩基本事情做錯?
幫香港人融入係兩回事黎
連登仔logic真係
執哂啲唐人街好無?
說好的國際線,海外建國呢
無收錢幫香港同工聯絡、考試、搵工
仲要pr解話 tum你班塘邊鶴
唔講以為你哋捐咗1千萬支持人哋個會
唔使懷疑
直接去port佢哋話佢哋係共諜
趕佢哋返香港啊嘛
由19年開始討論咗n支旗
支支都喺到打飛機
邊支上得檯面
成事不足敗事有餘
你私底下用港英旗就話啫
去官方註冊個協會啊
即係你叫英國承認返你支旗?
外交風波來wo
佢嘅logic的確係咁
佢嘅logic係19年你係香港無法律上嘅義務抗爭
所以你唔可以屌人呢d情況唔上街/關心出面嘅情況係仆街/強加呢個responsibility俾人
我理解佢嘅思路
所以我咪話agree to disagree 囉
push
一個logo 都嘈咁耐
真係
乜都好 甚至表達唔到都好
唔會係區旗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞