捉鬼捉到去英國香港護士協會,你地真係有出息

323 回覆
1112 Like 86 Dislike

你係真心膠定點
你建立一個會
一定背後有個宗旨、目的
而你嘅會徽同名某程度上就係第一線嘅宣傳
令到人地更加理解你嘅會本身嘅理念同宗旨

舉個例子香港醫委會
佢個logo係代表醫學嘅蛇仔同一個代表法律天秤
再加埋名嘅香港
就算你乜都唔知你都大概估到呢個會負責香港醫學界關於法律上嘅嘢

好啦你加個抽氣扇
代表咩呢到好多人講咗
代表支持中國共產黨係香港管治、香港
亦都因為咁大家係呢個好憎共產黨嘅forum好大反應
如果你嘅目的真係咁嘅,你大可唔道歉認咗佢
如果唔係嘅你一定需要reclarification
唔係只會令你個會失焦
19年死唔夠多人?
Keep住用抽氣扇旗仲講到自己乜錯都無
不如你地返嚟香港啦
建議用直線標題
成班喺度獵巫

你覺得個logo有問題你咪私底吓同人講,睇吓點幫人執囉,人哋係護士,唔係designer,更加唔係做PR,唔夠sensitive 都理解,洗唔洗喺度大字報

講到好似要煮死人咁,同紅衛兵有咩分別?
貼區旗就收嗲啦
71冒咁大風險去噴個區旗都係想講佢代表中共傀儡

你就貼個閪區旗出嚟
聯俄攻台 #309558
aka P.S.反對暴力行為, 聯俄奶共, 幼幼好撚正, 連狗(屙尿會開叉), 藍色字典, 想上鄭若驊
戇撚鳩
爛泥扶唔上壁就係指呢啲人
幾年發生咁多事
仲係度執著啲雞毛蒜皮

樓主想洗底收皮啦,區旗就係侮辱港人象徵
唔好FF應你班人係個協會會員
咁睇得起連登

兩樣嘢
一,支旗係要改
不過就算sorry都唔係同小粉黃講
係同港共講
因為亂用抽氣扇犯法
不過到時又畀你哋屌跪低

二,千祈唔好回應小粉黃所謂嘅logo錯
「對唔住,我唔應該承認港共合法性
五大訴求,缺一不可」咁啊?
然後個會廢咗日日畀人搞
創辦人畀宇宙法通輯?

人怕出名豬怕肥
咩訪問都唔好做
坊間口耳相傳就算
太受小粉黃注目無用不特止
仲會努力搞9你
咪撚洗啦柒頭
反我反到連區旗都奶?

定你係19年啲鍾意貼區旗喺背囊嘅war game撚?
咁收埋做5星嘛
反正都冇撚分別
屌你老味你係咪弱智?係咪覺得依個世界只要你有幫手做嘢,唔理做得啱定錯都大晒?人哋一定要幫你?
咁係個會on9 wor
唔識design咪直接個icon係HKNAUK 囉

佢地個19 logo一定用時間多過我呢個
去燒下國旗都俾曼城賤種港人組織割席屈鬼
分分鐘係班枝竹出嚟帶風向。

知唔知bno visa點嚟?
就係靠依班人抗爭先得到返嚟,而依班人正正就係唔承認依技港共旗

你而家就本末倒置,貼返個logo出嚟,違背手足當日抗爭意志

未話你食人血已經好好啦
身分證都有區旗
剪撚左佢囉,屌
用得區旗叫埋正式名啦,CNHK中国香港呀
叫CNHKNA算啦
身份證背後嘅組織係港共
照你邏輯個協會同港共一樣
其實旗係唔可以亂用
亂9咁用遲早爆鑊
根本個logo有十萬個解決方法去避開用區旗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞