捉鬼捉到去英國香港護士協會,你地真係有出息

323 回覆
1112 Like 86 Dislike
個討論本身就戇鳩
唔駛理
反正响到指點江山班人都只係識屌
又唔會幫個組織又唔係個組織受眾
首先區旗係咪你講到咁嚴重就見人見智
第二就算真係有問題,情況就如同衝紅燈,咁撚細單既野你發咁大黎搞覺唔覺得自己好得閑
知道紅色抽氣扇係港共標誌,好似同係咪設計師或者付出咗幾多無關,不過或者你哋冇諗過點解遊行永冇人舉紅色抽氣扇旗啦
但唔知咪學囉,幾咁唔閒
講聲「係我哋唔知而又冇事前查清楚,嚟緊如果改過大家有咩提議」咪得
係要搞到咁

捉鬼係黑人憎,但原po都有好多好聲好氣提嘅人
而個logo確係有問題,唔使用捉鬼班人做借口discredit埋提出呢個問題嘅人
喺冇任何context情況下我見到嗰個logo都會當咗佢係親中團體先
「對唔住
我竟然因為見到你哋用港共象徵做logo
就懷疑你哋立場可能係親中
係我唔啱」
四顆小五角星各有一尖正對著大星的中心點,這是表示圍繞著一個中心而團結。你都識講唔講得咁白,就算有問題有d人真係唔知

第二,枝旗有咩問題,枝旗已經代表香港25年,一國兩制英國都覺得冇問題,係中共搞爛左個制度

都係果句,我就覺得冇問題既,就算有問題都好,你咁樣嘛好似捉人衝紅燈咁囉,無鳩聊呀
你曉得話佢覺得支旗有冇問題係見人見志
但你就堅持係佢overreact,因為你覺得冇問題

唔好為嘈而嘈

BTW我都覺得支旗好有問題,我唔引經據典,淨係講feeling,根本見到支旗我就覺我係象徵緊97香港淪陷
不過見人見志啦
e條友唔係第一日架啦,你睇下佢d記錄
一日到黑係到咬人 一邊又叫人去烏克蘭參軍,講到幾好幾好,但係自己又唔去
佢我唔知啦,但護士協會應該聚焦番嘅係喺個logo度,就算佢殺人放火推阿婆出馬路,佢提出個問題都係legit
加上醫護組織政治觸覺同其他人唔同已經唔係第一日嘅事,仲記唔記得舊年罷工時,有段時期佢哋舉牌話「停止攬炒」?
唔知或者行錯棋冇問題,但事後要肯檢討先
其實唔好理支旗背後係唔係中國定香港, 正常唔係政府既組織都唔應該使用國旗黎做商標, 會比人有一個錯誤既誤解, 有機會落入法網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞