捉鬼捉到去英國香港護士協會,你地真係有出息

323 回覆
1112 Like 86 Dislike
我係佢哋理鬼你班留港廢柴

除咗批鬥捉鬼仲識乜7
睇少D John Stuart Mill 同盧梭啦
主權在民從來都係fake 唔服從就要坐監先係真
所有政治理論講幾多都係廢話 香港人唔夠中共打先係事實
只有有自己既主權 討論民主自由法治先有意思
就當最主要既問題係主權,香港有自己完全既主權變左國家,無民主個權一樣唔關你事,19個警力已經鎮壓到,一樣可以無民主,一樣可以無法治,但相信大家都唔會接受,所以最主要追求既明顯唔係主權啦,就算夠打,最後都係要追求民主法治。

anyway,就當係要香港主權,憑咩要其他移民既人同你一樣追求香港既主權,簡單黎講你無權亦都無基礎judge人。
你好似以為我用理論係因為理論就岩,呢個係個理論亦都係我認為既諗法,我又無話一定岩去用,如果你要free your mind岩咁你都起碼prove到你果套work先啦下話
打咁大篇野點知比人負評spam左
又要好嬲好嬲了
講真如果你無權已經綑綁人自由就算到時有主權,又玩綑綁式個主權對所有被綑綁既人有鬼用咩
多謝呢班有心人
夠打 簡單講 即係有能力保護自己
你係咪搞錯咗d野 你個case 班人唔夠警察打 連同歸於盡都冇能力
起碼要有把槍先

要judge人唔使權同基礎 有把口就得㗎啦 又乜鬼資格論
唔想理我咪唔好覆我囉
人地做實事都搞鳩人
人生在世總受主權綑綁
唔係你想唔想 有冇用 係必定會發生既事
一係你跟Elon musk上火星囉
呢個就唔係主權啦,有主權=/=你會有槍,係你搞錯左。

你係可以judge,但我希望指出你無權同無基礎等你唔好以為自己有道理姐。
依家係你主動去綑綁人令到個主權更加綑綁人喎同埋你個意思好拗喎,你想追求主權,然後話主權束縛人,但人地本身就無你束縛,你逼人陪你爭取主權喎所有理論都可以criticize,我都知你知,但懷疑你無criticize番自己
其實你係想講D咩?

我只係想講劃
移民原因唔可以一概而論 不過有一大班人係因為趕唔走敵人於是自己走
而果D香港人唔願意認清敵我 只好將敵我矛盾包裝為法治自由民主 聲稱自己為咗政治理想而走
一早block撚咗
去到邊都係唱反調 attention seeker
寫英文唔該註解中文翻譯
英文唔掂
你連講咩都唔知就覆我睇番上面咪知,我串本身Bno Visa保障香港人失去既freedom and right,啲人就用黎綑綁抗爭,mindset又無自由民主。你就swap話無主權先走唔關自由民主事。香港主權如果分黃藍唔係敵我搞清楚番先,你可以唔用主權呢個term。如果你聲稱果班人為左趕唔走敵人而走,呢班人先係老鼠屎所以唔係班人理由係咩,而係佢理由要係自由民主,佢值得得到visa先呢樣野先stand到,所以主權係呢度係無standing point。同埋我上一個comment 就係講要bno visa既人一齊有政治立場,用主權做理由唔合理,用自由民主做理由無理據。
樓主五毛搞分化
小粉黃覺得logo重要過實際做緊嘅嘢
我諗一大部分visa applicant都唔係為咗民主自由而去英國
當然你可以佢地唔值得拎果張visa既
呢個唔係最主要問題,問題係將bno visa講成係因為黃先比你,然後綑綁bno visa 既人去take political responsibility of 黃藍 instead of 融入移民既英國人身份。自己take 無問題,用judge人去逼人take,我就係講無理據。
你自己睇我第一句就係講呢樣
唔知有幾多個彈人 logo 嘅人係會員呢,甚至連護士都唔係,關你哋屁事咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞