捉鬼捉到去英國香港護士協會,你地真係有出息

323 回覆
1112 Like 86 Dislike
個會越係唔想扯上政治
就更加唔應該用國旗

用得國旗,即係暗示你已經係官方身份/半官方身份/獲得授權
係,一大班
睇得出班引戰狗根本有組織咁故意攪事
余慧明坐緊監
班護士仔係度奶共
追乜野 成個post都係五毛
#2 #3 #4 #5 #6 #8 #11 #12都係blocked user
明顯自動detect到「英國」呢個keyword就會衝入嚟洗地
完全同意,成班友民粹上哂
已經係小粉紅級
鬥黃捉鬼 雙重標準 呢個先係我認識嘅香港人
幾時都係人地錯 自己有道德光環

你睇下樓主 依隻港豬點講野先再講啦
真係好多人 唔知自己點解有得移民
傻你老母屌...
五毛多到
Less is more
呢個好過兩面國旗
好花
字體執吓可能會好啲
上面我推過bno visa同抗爭個political responsibility無直接關連,唯一有直接關連既係你對英國既political responsibility唔係抗爭,bno visa要幫手呢個論點未有valid point,就連最多正評果位ching,佢既論據都係absence concerning the fact ,典型政治言論。bno visa=移民,唔係stay on 香港人國藉。
我有個提議,佢地可以即時拎走現時既logo,暫時用返以前既舊logo(冇區旗果款),再慢慢召集新設計

如果佢地真係冇時間改設計,其實繼續用舊logo其實都冇所謂(我同意你實事先係最重要)

現logo既問題在於含有鮮明既政治意味,佢地作為行業互助性質既組織加呢啲野上去真係弊大於利

利申:非業界人士,純外人建議
係,上面嗰幾隻字弧度有D怪。
改完就用喱個啦,case closed………

如果你真係話倒事的話…

唔洗鬧多幾十頁最後都唔知鬧咩…
同樣邏輯,我都唔同意要加上龍獅旗或者其他含有政治立場既元素
完全唔知發生咩事
成班人係到嘈嘈嘈
好撚好笑
同埋講真,好多人話香港無法治民主自由所以抗爭/移民。但係又將bno visa既原因自己作詮釋,反對書面上既理由係主因,同中共「釋法」既原則一樣,第二係好多人唔單止話藍唔岩,係中立都唔得去剝奪其他人自由,第三民主唔係你屬於「民主」既一方,首先都要比人有自己意見,而唔係你用壓力去迫人同你同一陣線,就算一樣黃都可以意見不合。其實到最後有幾多人真係有法治民主自由既價值觀,至少上得連登出聲既唔多。
護士
唔係一個人嚟
而且護士亦算係一啲影響好多人生命嘅一群人
有人會用唔同角度係非常正常嘅事
我唔理佢地好耐
玩綑綁式一向係獨栽納粹嘅行為
絕對唔係自由嘅選擇
當啲人被綑綁亦唔能夠明辨事非
從來最主要既問題都唔係法治自由民主
而係主權 aka敵我矛盾
劃唔到自己人而講法治自由民主即係空口講白話
咁主權點組成唔係話係黃就係有主權,最簡單就係每個人由自己約束自己共同組成公約去形成一個實體,你點swap個原因都好,當中都係涉及都呢啲因素,無民主就唔係主權在民,無法治就唔係自己約束自己,自由係唯一一個唔關主權事。
同埋移民同主權兩樣都唔係比你去判斷邊啲係自己人
綑綁式用得好好多係玩moral relativism同時唔respect 每個人既value and rules
唐人街係唔係應該全部消失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞