新手免費塔羅占卜 + 傾計 post

530 回覆
10 Like 7 Dislike
知道樓主未必得閒覆,但都想問下

我:K 女

對方: J男

我可唔可以同佢重新修補關係?
唔該曬樓主
想問下你話現有對象個情況有啲尷尬係咩意思?

最後,我呢排都有研究緊塔羅,有冇機會可以交流下?
Hello 樓主,我曾經係#58留言過㗎,我最近有個煩惱,所以想問下你意見都係同工作有關

我最近收到一個外資銀行嘅offer,但我唔知應唔應該take 呢個offer,因為呢份工應該無咩前景。另外,我發現consulting呢個工種應該幾適合我,打算apply,但我唔知如果我accept 咗banking offer,我嘅career path會唔會定形咗,好難轉到consulting 嘅工。

我應該accept banking offer,之後騎牛揾馬揾consulting嘅工作呀?定係應該直接reject offer, 之後專心揾consulting嘅工作好呢(如果係咁,我要等幾耐先揾到consulting嘅工作)?

辛苦晒樓主
主題牌,抽到整合,訊息提醒你要專注係一個方向,左揀右揀唔會令你進步。

如果你揀take offer 嘅話,抽到耐心牌,係呢份工環境入面有d 似你所講咁,想進升機會嘅話需要你默默努力,等到時間到嘅時候,有返咁上下成績先會揀到你。

而如果想騎牛搵馬嘅話,抽到慢下來,意思講需要係一段時間先會搵到consulting工作,原因係banking 呢份工workload 應該都幾大,到時你會覺得好大負擔,未必有足夠時間做到呢個option,要睇你決心先得。

而選擇reject offer嘅話,抽到順著流走,如果唔急搵錢嘅話,你可以選擇呢個option,要短時間內搵到consulting工作應該唔得。到時你會跟隨住外面環境走,而且見到你有機會出現等運到嘅狀態,所以呢度要諗清楚先。

洞見,抽到平凡牌,訊息提醒你任何選擇都需要你全身投入,要短時間達到目標有d 唔太理想,建議你揀好一個目標之後,好好咁努力同投入,咁樣先會達到理想中嘅結果。

建議牌,抽到延緩牌,其實絲打你本身份工開出個條件應該都幾好,但係你就會想偏向搵consulting工作,所以建議絲打唔應該假想過多,局限住自己,反而無辦法前進。如果絲打真心鐘意consulting工作嘅話,可以參考上面占卜出黎嘅訊息先,考慮自己接唔接受到reject offer 後嘅後果。急住搵錢嘅就需要騎牛搵馬,而且take左offer又見唔到話太差,why not? 係耐d 先上到位姐。

而假若有consulting工做嘅話,有機會無絲打你想像中咁美好。有可能會出現大才小用或者出現複雜嘅職場環境令到你無辦法完全發揮到自己,絲打到時開始有consulting工offer先再占卜確認。

希望解答到你。

占卜結果
多謝你咁詳細嘅回覆呀我巳經accept咗offer,諗住試吓做住先,睇吓適唔適合自己,但我唔清楚究竟banking 定係consulting啱我多啲,會唔會第時兜咗個大圈,之後又做返Banking⋯⋯
hello 樓主 唔好漏左我 我等左你好耐架啦
相信自己嘅選擇,專注係一個範圍先。唔試過又點知道呢份工嘅經驗會唔會往後嘅工作會用得返?
試下比自己專注一段時間,如果你內心都係想做consulting嘅工作,到時再轉。人生唔會因為咁而浪費,每個人得到嘅經驗都唔會完全一樣,呢個都係屬於你自己嘅人生經歷黎。

另外我幫你抽月相卡會唔會有建議比到你

依家你面對緊嘅處境,其實對你係一個最好嘅禮物黎,往後你會回望依家呢個決定,你會多謝返自己呢個決定,雖然呢個選擇會出現不隱定同不安嘅情況,但總比你停低係度更好,而且對你黎講係一個新方向嘅開始黎

心理方面,見到你依家處於情緒高漲嘅狀態,因為你想選擇一個最好嘅決定,所以提議你冷靜一下自己先,相信自己嘅決定,因為你依定成功嘅目標進發中

思想上面,訊息提一提你係時候要釋放高漲嘅情緒,可能你太過overthinking,放低呢啲情緒啦,相信每一刻都係最好嘅決定同安排。
婚姻關係都係可免則免,因為既然你地都結左婚,就無謂去占啦

小朋友方面,我抽到頤卦,今年內應該都難有小朋友出世,原因係你地無作好準備,例如調理好身體,或者休息時間唔定時,建議好好準備下先。

移民方面,抽到革卦,見到你地都係無太大嘅準備,而且都見到你地因為移民呢個問題有時會出現有啲不和嘅情況/理念唔一致,所以今年都係比較難實行到,建議你地計劃充足,留意好個時勢先好再行動。另外唔好太急躁咁去做,唔係嘅話實出事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞