新手免費塔羅占卜 + 傾計 post

530 回覆
10 Like 7 Dislike
想問下未來3個月既工作運,因為返跑數工,呢排俾疫情搞到開飯都快成問題🙏🏻🙏🏻仲有都想問同依家呢個男友未來發展會點辛苦晒
Hello 樓主,想問事業
3月中離開咗香港,去咗另一個地方重新開始生活,想知道嚟緊要幾耐先揾到工,同埋會唔會轉行?
原本喺香港做關於文字嘅工作

如果可以嘅話,都想問埋會唔會順利成功移民(即拎到當地永久居民)??

唔該晒樓主🙏🏿🙏🏿🙏🏿

過去,巴打你為左可以搵到新工,不斷咁去嘗試,完全唔驚失敗,好努力咁追求自己嘅夢想

現在,巴打你仍然好努力咁去調整自己cv,希望將來可以胸有成竹咁去迎接黎緊嘅面試機會

未來半年,巴打好大機會見成份新工,呢份工會係一份你從未接觸過嘅,而且會充滿挑戰嘅工作黎,但巴打你準備左咁耐都為左呢份工,又點會難到你呀,大步步咁去接受黎緊挑戰啦

洞見/建議,巴打應該keep 住努力咁搵工,好快會有份新工等緊你,希望你好好準備同把握機會衝刺。

加油,希望將來會收到你好消息啦
樓主, 你好 我係v 女

想問幾年前日本朋友w小姐為何單純只相信那個t女的片面之詞而放棄我和她的友情?

謝謝
你好樓主我係今年fresh grad,啱啱先畢業,早前揾到份工做咗幾個星期發現唔啱自己,所以quit咗

其實我係2月中同埋3月中分別in咗2份工,唔知有冇offer 呢?我想問我最快幾時先揾到心儀嘅工作呀?

我真係好想揾到一份自己中意嘅工

辛苦樓主
巴打幫你占左

主題牌抽到投射,現在巴打你不斷迷失係轉工同唔轉工呢兩個情況嘅籠罩當中,睇唔清邊條路先係正確嘅選擇。

內在牌抽到成功,巴打你係職場上似乎都有一定嘅成就,實力比起其他同事有比較出眾,甚至我認為巴打你係經理或者係team leader ?係職場地位上擁有主導權同獨特優勢。

外在牌抽到自由,巴打你對於外面職場上抱有信心同勇氣,認為出面世界比現在公司會較大發展空間,而且亦唔驚冇人請,所以好想離開公司出去搏一搏。

洞見牌抽到勇氣,訊息建議你現在需要細心d觀察外面環境,唔好心急作出改變同決定,始終依家經濟環境唔係咁好,可能份工睇起黎薪金同待遇都幾好,但就可能要做多幾個人嘅職責同工作量。最好順應返大環境,目標明確先好作出下一步

結果,巴打最好先平一平靜返自己嘅思緒,唔好咁心急要作出改變,好好平心靜氣咁觀察外間變化,咁樣內心自可以回復清明,知道應該點樣作出選擇。

另外我亦分別幫巴打你占左留係公司同轉工作之後會出現咩狀況要留意:

留係公司嘅話,見到係原公司係冇咩大發展,但係就見到巴打你依然都係好想轉工,不斷咁樣尋找新嘅工作機會,但係觀察嘅時間長左,你會發現可能性會大左,視野廣闊左,所以你會比較清晰知道個時機同清楚目標應該點樣選擇

呢段時間轉工作嘅話,巴打你會發現新工好似比起舊公司,呢份工唔係好似理想中咁好,雖然地位同待遇唔同左,但會認為舊公司好似會好過新工,而且亦會出現同同事競爭嘅情況,互相成為假想敵,呢點巴打要留意

希望可以解答到你問題啦
樓主,多謝哂你,個背景真係好似我而家既情況,我會參考吓既建議
有份好想做嘅工作
而家目前讀嘅學系都係向呢個方面發展
但發現真係要朝住做呢個目標嘅話會好多波折
而且未必做到呢份工
想問我應該做呢行嗎?
我m女
麻煩想問下最近感情運會點
我女:y 對方:l
想問同l 瞹眛後斷聯 係咪已經緣份已盡對方已經放低咗?
謝謝

主題牌為完成牌,巴打似乎係轉工問題上都思考左一段時間,但暫時都係未有定論同答案,所以想藉住今次可以得到最終答案。

內心牌,現時巴打工作都係以隨波逐流嘅心態去返工,返工就等放工,覺得份工冇咩突破/升職機會

外在牌,巴打現時可能依家外在環境搞到好大付擔,可能係家庭上經濟壓力,或者外圍環境,搞到自己好大壓力,好想搵到一個出口比自己

洞見,訊息建議你,如果唔想隨波逐流,好似其他人咁冇咩自己發展,好應該有自我嘅意志,去嘗試作出改變,最後你會發現作出改變後,會係另一片天

結果,巴打你好應該跟從自己嘅內心,嘗試出去冒險下,過多嘅設想都會束縛住自己,無辦法得到自由發展。

我自己會建議巴打你試岩水位先搵機會轉工,因為始終依家經濟都唔太好,所以最好做足準備功夫,時機岩嘅時候就好快快趣轉工啦。

另外幫你占埋轉左工後會遇到咩問題,我抽到嘅係耐性牌

訊息講巴打你去到新環境,唔好強求好快就可以重回正軌,意味住巴打你仍然需要努力工作去證明自己表現,到一段時間之後,公司先見到巴打嘅價值,從而信任同重用你,得到想要嘅成果。呢點巴打要做定心理準備。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞