我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 9 )

1001 回覆
11 Like 23 Dislike
好抵. 550w 會唔會都減?
襟左單了

我知有其他選選,呢幾日睇左好多
咩nr200p , node 202, mech唔識串,儲如此類

又諗好唔好買新出嗰部Mac , 或者係intel 嗰部nuc8

而家扑暈自己等兩個禮拜柒就
有機會
4月頭會係你到出應該第5部機
由T字頭計起
sell 靜丫嘛,希望唔好衰風切聲
非常感謝
你本身係用緊咩!?
冇話方唔方便升級

但你而家買amd就一定唔方便升級

而家呢代amd係最後一代am4

如果你windows 10唔洗洗
黑色返左
睇你自己想用邊粒cpu
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX (行貨)
價錢:$2,649

1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,479

1 x ASUS PRIME B660-PLUS DDR4 ATX
價錢:$1,250

1 x Thermalright Assassin X AX120 CPU Cooler
價錢:$229

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $5,687
https://www.faroll.com/customize#Mjg5MSw0ODgzLDQ5MDAsNDk2MQ
我3頭落左單訂機箱係咪都要等到4 月頭
悠二 3080 10gb 3080 12 gb差別大唔大?
下個月就會出5600?定係買x?
AMD Ryzen™ 5 5600X $2099
Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular $899
張卡點揀?
可唔可以買你只限砌機嗰啲

點解trio賣貴過suprim咁癲
所以如果你有興趣買MSI 3080.就買suprim

不過我自己都係會選擇Giga asus.平就得
一般黎講買10gb就得

但係你本身用緊amd?
本身用緊2600
邊塊板
咁冇問題
記住換CPU之前更新好bios
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞