我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 9 )

1001 回覆
11 Like 23 Dislike
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,479

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,299

2 x ADATA XPG GAMMIX D20 (1 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$580

1 x Kingston NV1 500GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$430

1 x Antec NeoEco Gold Series 550W 80Plus Gold Semi Modular
價錢:$555

1 x Antec Value Solution Series VSK 10 (Plastic Window) Micro-ATX Case
價錢:$310

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,733
https://www.faroll.com/customize#MjA1OCwyNDEzLDM4NTIsMzg1Miw0MzkzLDQ5MjYsNDk2MQ

請問有冇位可以cut平啲
一定要Wifi板
冇display玩f u?
Sorry 講漏咗,我自己有
出i3 用h610版囉
用咩u同display?
諗住插住舊卡750ti先
遲啲上5500xt
想問下 2060 顯示卡用黎玩下普通game洗唔洗再升
係漏左咩野 係司機拎漏左?
點定義普通
唔係咩3A大作
不如你直接講你會玩咩啦,再講2060用到咪用住先,呢排都已開始跌價,5-6月有機會再跌多少少,唔急就唔好換住
跑online LOL 黑沙
你張卡唔壞唔剩正常都順就唔好換住啦,年中30系跌價,年尾出40系,咪揸耐少少觀望下囉。

唔好見開始跌就心思思想換野,真係有需要先換啦 怕你換完30系到出40系又諗住換咋
師兄誤會咗 我宜家用緊2060 係諗緊洗唔洗再升級
建議儲夠錢先砌
750ti=著機卡
有咩分別
差個Moon~你無落漏~張單都見到有mon係度,心急想有齊野啫
冇 我遲啲先再諗下買唔買顯示卡 thx師兄
其實你問駛唔駛再升級係好主觀感覺,部機你自己用緊,隻game行得順唔順,會唔會低fps你自己最清楚,你覺得行唔足144fps咪升囉,你覺得行7-80都夠用咪唔駛升
盡量安排.呢兩日送
不過部機比想像中靚仔,哩個開心嘅
明白.咁真係司機佢自己拎漏左

唔好意思
想問下其他裝置個4舊野要點樣搞
依家淨係updated windows同裝咗 GPU&CPU driver
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞