我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 9 )

1001 回覆
11 Like 23 Dislike
想問下呢個
[砌機優惠]AMD Ryzen™ 5 5600G with Radeon™ Graphics(配合B450M PRO S
係唔係即係一定要配ASUS TUF GAMING B450M-PRO S Micro-ATX 呢塊要有個優惠
Gigabyte GeForce RTX™ 3080 GAMING OC 10GB呢張有無得降價我尋日落單 我唔急架 下個禮拜降左價先出貨都可以
淨係買件唔洗砌最快幾時會出貨
其實你超唔超頻

唔超買12700夠哂有突啦
唔超
會打大作/多開6-8個模擬器打機
3070ti/3080 650w都得?
想問下i7-9700洗唔洗換一體式水冷/塔散,依家仲用緊原廠個隻
咁最好850w
你想既咪買隻thermalright ax120

都係200零蚊
咁12700F
你預一兩日
呢張未必.暫時未有
聯絡我客服
暫時真係未得
如果你真係開比較多模擬器.可以上i7 12700F
Ssupd meshlicious tempered glass 呢隻箱會唔會有貨呀
輕量剪片和photoshop,多開,打下機(開1080p低,起碼保持流暢幀數),同睇片,預算約七千左右。
Intel Core i5-12400 6核心12線程 Tray (不含散熱器) 行貨   $1550

MSI 微星 MAG B550M MORTAR WIFI Micro-ATX 主機板 $1220  

Corsair VENGEANCE LPX 16GB (8GB x2) DDR4 3200MHz (CMK16GX4M2E3200C16)    $629

MSI 微星 GTX 1650 VENTUS XS 4G OC 顯示卡   $1699

Sabrent ROCKET 1TB TLC NVMe PCIe 3.0 x4 M.2 2280 SSD   $799

Antec NX550 550W 80Plus Bronze 銅牌 火牛 (5年保)   $370

ThermalRight 利民 Assassin X 120 Refined SE 風冷散熱器 (已有1700扣具)  $239

SilverStone 銀欣 FARA H1M Black Micro-ATX Case   $288

Pegasus Basic-組装電腦,五年自攜保養檢查($299)
總計:$7093

依個List有冇問題?
請問除咗上面個List之外,仲有乜野推介?
ssupd 代理商話要可能去到5月
hi 悠二 想問下想買3060ti 應該大約幾時買先岩 見你話下星期有貨同埋係咪會平D
依家先落單聽日攞唔攞到聽日本身約咗上黎攞貨
你聯絡我whatsapp客服
配咩板好
想內置wifi
唔清楚最近d底板咩價錢

手頭上有
U12S
ddr4 3200 x4
ssd x2
hhd x2
m2 x1
Thermaltake Toughpower GF1 ARGB 850W
GTX 3080
Fractal Design Define 7 Light Tempered
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞