(秒回)坐緊雲南過夜火車 你問我答

524 回覆
14 Like 7 Dislike
樓主介唔介意分享下行程比我參考下

我其實都係參考番之前我看雲南個post,但由於我得八日,所以會緊啲,我第一日到昆明,過夜火車到麗江,麗江住一晚,第二朝去瀘沽湖瞓一晚,瞓夜就翻麗江再直落搭巴士落香格里拉,香格里拉會住兩晚,再係香格里拉搭大巴落大理,大理都係住兩晚,之後通宵火車翻昆明再上機翻香港 如果你玩多過8日可以去埋雨崩個啲呀

太趕,我其實成日去雲南,識落班朋友,以前都會周圍去下,但發現都係大理好

冇計啦,幾個朋友夾到8日其實唔易,我下年都諗住自己黎玩耐啲
我都係最期待大理
上年同女朋友去 坐九點幾第朝5點幾到
冬天去一出去凍到成個人醒晒
我地訓臥鋪

我其實都係參考番之前我看雲南個post,但由於我得八日,所以會緊啲,我第一日到昆明,過夜火車到麗江,麗江住一晚,第二朝去瀘沽湖瞓一晚,瞓就翻麗江再直落搭巴士落香格里拉,香格里拉會住兩晚,再係香格里拉搭大巴落大理,大理都係住兩晚,之後通宵火車翻昆明再上機翻香港 如果你玩多過8日可以去埋雨崩個啲呀

樓主一定係lag機無訊號

係呀屌,架車行下停下,一行就冇訊號
上年坐過
好似7個鐘到(?)唔記得了

送張前幾日坐22個鐘硬座
對面個大陸婆伸左隻腳過黎既圖俾你醒神下

拎碌鳩頂佢

腳都伸唔直仲講鳩
到埗法國自己坐到生痔瘡

睇個地下似冇屎尿
樓主,
夜晚入麗江古城唔洗錢
好似6,7點後
日頭要比錢,on99

但我住古城入面,日頭去checkin都要俾?
係喎 提一提,食飯唔好係麗江古城入面食,否則入面食一餐夠你出面食十餐,小食就可以買下,你話坐定定嗌餸既,一定唔好啊!同埋日夜溫差大,朝早10度 中午30度既心理準備
樓主,
夜晚入麗江古城唔洗錢
好似6,7點後
日頭要比錢,on99

住入面好似唔使錢wor

打電話叫人接你地 就唔洗錢,有路入到去的
上年坐過

拎碌鳩頂佢

腳都伸唔直仲講鳩
到埗法國自己坐到生痔瘡

睇個地下似冇屎尿

諗起之前唔知邊度睇過post 講事主搭飛機又係有條大陸婆咁樣伸隻腳去佢果度 佢形害係極度惡臭 同空姐係咁投訴都唔掂 臭到佢係崩潰邊緣
上年坐過

拎碌鳩頂佢

腳都伸唔直仲講鳩
到埗法國自己坐到生痔瘡

睇個地下似冇屎尿

冇 算乾淨
但係v有味+d燈唔會熄
想訓個靚覺真係冇咩可能

要幾大勇氣先會坐硬座
騎劫完,樓主玩得開心啲,有朋友係大理開酒吧清吧來,大理古城 葉愉路 同 平等路既十字路口,得一間,左邊有間賣衫既,去到達小明朵可能會有酒飲,如果我朋友係度,佢有隻沙皮狗 柒下柒下 好易認。至於間酒吧乜名就唔知了,上次去仲裝修緊

好呀,一定會去幫襯,順便幫你問候下佢
上年坐過

拎碌鳩頂佢

腳都伸唔直仲講鳩
到埗法國自己坐到生痔瘡

睇個地下似冇屎尿

諗起之前唔知邊度睇過post 講事主搭飛機又係有條大陸婆咁樣伸隻腳去佢果度 佢形害係極度惡臭 同空姐係咁投訴都唔掂 臭到佢係崩潰邊緣

係呀 之前好似係睇雲南定唔知青藏post
週硬座啲人直接係地下屙屎屙尿
搞到我陰影好大 大陸人個種污糟真係唔講得少

我其實都係參考番之前我看雲南個post,但由於我得八日,所以會緊啲,我第一日到昆明,過夜火車到麗江,麗江住一晚,第二朝去瀘沽湖瞓一晚,瞓夜就翻麗江再直落搭巴士落香格里拉,香格里拉會住兩晚,再係香格里拉搭大巴落大理,大理都係住兩晚,之後通宵火車翻昆明再上機翻香港 如果你玩多過8日可以去埋雨崩個啲呀

太趕,我其實成日去雲南,識落班朋友,以前都會周圍去下,但發現都係大理好

冇計啦,幾個朋友夾到8日其實唔易,我下年都諗住自己黎玩耐啲
我都係最期待大理

有時間要行虎跳埉!
期待著你的回來 我的小寶貝好洗腦

虎跳峽都係我to do list之一
係喎 提一提,食飯唔好係麗江古城入面食,否則入面食一餐夠你出面食十餐,小食就可以買下,你話坐定定嗌餸既,一定唔好啊!同埋日夜溫差大,朝早10度 中午30度既心理準備

唔該巴打,我真係好易俾人水 有冇咩餐廳介紹?
樓主,
夜晚入麗江古城唔洗錢
好似6,7點後
日頭要比錢,on99

住入面好似唔使錢wor

打電話叫人接你地 就唔洗錢,有路入到去的

叫老板出嚟接得唔得

有無link參考下

連登search我看雲南就有架喇

唔該巴打,我真係好易俾人水 有冇咩餐廳介紹?

總之唔好係入面食,餓左就買小食就好,總之大餐一定要離開古城,食排骨煲。係出面架我揾下有無地址。
地址揾唔返 你download 個大眾點評睇下,總之唔好入面食就得
分享下今日去左翠湖,真係幾靚,有船搭60蚊一個鐘,可以坐四個人,不過都可以坐湖邊同朋友傾下計,個view幾掂,幾寫意 我地幾條友坐到唔願走

之後仲去左民族村,見到隻貓幾得意忍唔住撚左幾下
地址揾唔返 你download 個大眾點評睇下,總之唔好入面食就得

等個信號穩定啲就download
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞