(秒回)坐緊雲南過夜火車 你問我答

524 回覆
14 Like 7 Dislike
天滅中共
依度既巴絲都係火車入火車走

我係飛機到左昆明先,再搭過夜火車上麗江

火車幾錢度?

我都係 昆明出發?

係呀
你係咪我下格床個黑色衫肥仔呀

咁都有得相認 不過我絲黎 你邊卡?

我係14卡呀
啱啱瞓到,依加又熱醒左,真係好熱喎,你咁都話凍

你自己去,行程諗住去邊啊?

唔係呀,成班朋友一齊,今日留左一日昆明,聽日到麗江,行下佢個古城,睇下有咩玩,之後應該會去埋香格里拉同大理

大理古城有間泰國野好好食

去個邊食秦國野

麗江搭返昆明就飛機,好爽啊一個鐘就到

有錢我都想飛機
我個陣坐軟臥 好正 張床又大啲 門又有鎖 最好彩就係無外人 得我同朋友 本身有個要訓上層都可以訓下層 一卡人又少 排廁所都快

因為試過硬臥 所以先咁講

軟臥貴幾多到?

貴百幾蚊港紙左右,其實ctrip可以訂火車票架

諗住跟團呀 兩個女仔唔敢自由行

咁都係既,我今次都係兩男兩女咁,男仔唔打得都睇得嘛 啲旅行社見到你女仔一定餓狗搶屎咁係咁chur你,好難甩身

我都打算一程火車一程飛機
天滅中共

喂呀咪啦 我真係驚架
之前3月先去完雲南 風景真係好靚

有冇去雪山?3月仲有冇雪? 依家成日落雨,雪山又冇雪,諗住下年自己再嚟過 今日係昆明,未見到咩靚景住

3月果陣仲有雪呀 但同行啲朋友話怕凍 所以冇去
最近雲南啲天氣係幾唔穩定 如果落雨或者天陰啲景可能真係會令你失望

應該都真係冬天去最靚,依家成日落雨又陰天 btw麗江依家30幾度,但香格里拉得9度,要帶齊夏冬天衫

我六月頭一去到昆明得十三四度心諗我得短袖衫凍到pk,點之第日係大理3x度,係熱係哂,但唔似香港濕熱咁辛苦,記得去完返香港,個人即刻feel到又濕又熱差d暈低
我都搭緊雲南過夜火車,係咪同你同一班

絲打去邊?

麗江

我都係 昆明出發?

係呀

我係14卡呀

唔係呀,成班朋友一齊,今日留左一日昆明,聽日到麗江,行下佢個古城,睇下有咩玩,之後應該會去埋香格里拉同大理

有無諗著去拉薩

唔會喇,今次無時間

有巴打話青年旅館同啲大巴站好多司機搵人拼車去拼薩 其實都有少少驚唔識點搵

火車幾錢度?

啲人話巴士好似快過火車

係諗住火車坐咁多日入去咁辛苦
回程坐飛機舒服少少
坐過硬座

有錢我都想飛機

麗江昆明都係二百幾蚊機票,火車票都要百四蚊,下次去唔會搭火車,呢d可一不可再

火車幾錢度?

硬卧好似170幾 一人軟包530幾 唔同時段都會唔同價錢!上中下舖又分幾個價

火車幾錢度?

硬卧好似170幾 一人軟包530幾 唔同時段都會唔同價錢!上中下舖又分幾個價

去到先買z
我都搭緊雲南過夜火車,係咪同你同一班

絲打去邊?

麗江

我都係 昆明出發?

係呀

我係14卡呀

有無諗著去拉薩

唔會喇,今次無時間

有巴打話青年旅館同啲大巴站好多司機搵人拼車去拼薩 其實都有少少驚唔識點搵

係好多人一見到你遊客就狗衝黎搶客,但真係唔好隨便上車,最好問番佢有冇卡片,搵番d係旅行社嘅
坐過硬座

過夜?有冇瞓到,真勇士

火車幾錢度?

去到先買z

火車99.5啊 八個鐘 我印象 大理就7x.5

有錢我都想飛機

麗江昆明都係二百幾蚊機票,火車票都要百四蚊,下次去唔會搭火車,呢d可一不可再

其實都係想慳下酒店錢
我個陣坐軟臥 好正 張床又大啲 門又有鎖 最好彩就係無外人 得我同朋友 本身有個要訓上層都可以訓下層 一卡人又少 排廁所都快

因為試過硬臥 所以先咁講

軟臥貴幾多到?

貴百幾蚊港紙左右,其實ctrip可以訂火車票架

諗住跟團呀 兩個女仔唔敢自由行

咁都係既,我今次都係兩男兩女咁,男仔唔打得都睇得嘛 啲旅行社見到你女仔一定餓狗搶屎咁係咁chur你,好難甩身

加上我同個朋友真係垃圾到不得了
好驚有啲咩意外 例如預少左時間呀無視左啲地方之間既距離咁
我上次由昆明搭去大理火車,90%既時間都上無到網

火車幾錢度?

去到先買z

係,不過我地冇身份證既要排隊買 冇得自助
天滅中共

喂呀咪啦 我真係驚架

仲quote
之前都係大陸搭過夜火車
搭足24小時
但又冇乜野
成班fd嘻嘻哈哈時間好快過
同埋多數當地人都會撩下你傾計
同你講下當地天氣, 野食咁
我上次由昆明搭去大理火車,90%既時間都上無到網

我依家都係斷斷下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞