(秒回)坐緊雲南過夜火車 你問我答

524 回覆
14 Like 7 Dislike
同朋友12點幾係火車窗度睇星星 係香港成世都睇唔到咁多

我住北門附近,join左個local tour.

你地今日有咩安排?

大理光害少,樓又唔高,超多星星

瀘沽湖出名睇星,但咁唔好彩琴晚多雲遮住曬啲星,帶黎既單反同腳架又冇用了 想喊

你今日要走了?

係呀,兩日一夜 今日去香格里拉
早晨,大理!

我大後日先去

段狗公同一燈大師出家既天龍寺
早晨,大理!

巴打租邊間旅館? 果間旅館情況如何?
本身頭先個團到左古城 諗住先租旅館放低d行李先 點知要成程跟住個白族導遊行 要今晚先有時間返去搞 揹住10kg行左粒幾鐘
同埋跟團行完全係走馬看花 淨係望下d鋪面就算(仲要有一半未開門) 今晚聽日自己再行算

我果間都算乾淨,又唔貴。

咁搞法

大理古城內有好多客棧,可以walkin問佢地睇左房先都得
同朋友12點幾係火車窗度睇星星 係香港成世都睇唔到咁多

我住北門附近,join左個local tour.

你地今日有咩安排?

大理光害少,樓又唔高,超多星星

瀘沽湖出名睇星,但咁唔好彩琴晚多雲遮住曬啲星,帶黎既單反同腳架又冇用了 想喊

你今日要走了?

係呀,兩日一夜 今日去香格里拉

之前唔係話香格里拉火災燒左好多?
早晨,大理!

我大後日先去

大理古城感覺幾好 hea,我iphone鳩影

等你單反靚相
諗起想當年中學同成班frd一齊跟學校去雲南又係坐過夜火車去麗江 成班人喺架火車度傾心事 唱歌 玩通宵 可惜舊情不再 最後反曬目 無再聯絡lu

通宵傾談但已經頓成往事

其實好掛住嗰啲時光 但最後發現以為係frd 既frd 跟本係雙面人
早晨,大理!

我大後日先去

等你單反靚相

Ok 你今日去咩景點呀 等我又參考下

段狗公同一燈大師出家既天龍寺

你地自己一個女仔唔跟團去?
你地自己一個女仔唔跟團去?

可以自己上網睇人地攻略 依家大陸好多自由行攻略 例如螞蜂窩
或者參加當地d一日遊團
早晨,大理!

我大後日先去

等你單反靚相

圍住洱海一日遊

靚啊!
早晨,大理!

我大後日先去

等你單反靚相

圍住洱海一日遊

靚啊!

上面有圖
早晨,大理!

我大後日先去

等你單反靚相

圍住洱海一日遊

靚啊!

我係洱海坐緊船 好大風呀
今日一條友出發雲南留明

預計中午到昆明,留半日,夜晚火車入大理,之後麗江,詳細無plan, 有巴打順路既可以一齊玩

巴打 我24號晚到麗江,join唔join到?
今日一條友出發雲南留明

預計中午到昆明,留半日,夜晚火車入大理,之後麗江,詳細無plan, 有巴打順路既可以一齊玩

我24號朝早到麗江
有冇興趣24/25號 晚出黎飲杯野
今日一條友出發雲南留明

我24號入瀘沽湖,25號出番黎,25號下晝係束河古鎮/麗江古鎮 時間就唔就到?
今日一條友出發雲南留明

我24號入瀘沽湖,25號出番黎,25號下晝係束河古鎮/麗江古鎮 時間就唔就到?

一晚瀘沽湖應該唔夠wor
今日一條友出發雲南留明

你去唔去香格里拉?
我25入盧沽湖
7月1-10 麗江瀘沽湖香格里拉
有無人一齊
小毒毒呀
7月1-10 麗江瀘沽湖香格里拉
有無人一齊
小毒毒呀

預左6月28 /29 會去香格里拉 去完就到瀘沽湖
有機會meet到
有冇人知昆明有乜野地方行
而家冇野做等緊夜晚十點的火車
有冇人知昆明有乜野地方行
而家冇野做等緊夜晚十點的火車

市區內都無咩好行 ,去食個晚飯坐陣啦
今日一條友出發雲南留明

你去唔去香格里拉?
我25入盧沽湖

我都想,不過唔夠時間,26要走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞