(秒回)坐緊雲南過夜火車 你問我答

524 回覆
14 Like 7 Dislike
拼車入緊瀘沽湖,9人車

巴打點搵? 我到時去到麗江會有人聊定係係大理搵當地啲旅行社幫你搞?

樓主巴打上面share左條拼車淘寶link, 我係果度訂,提前一日訂都ok. So far 目前一切正常

個人習慣:我通常有人聊果d都唔濕佢

巴打咁你住果d搞掂未?
拼車入緊瀘沽湖,9人車

巴打點搵? 我到時去到麗江會有人聊定係係大理搵當地啲旅行社幫你搞?

樓主巴打上面share左條拼車淘寶link, 我係果度訂,提前一日訂都ok. So far 目前一切正常

巴打咁你住果d搞掂未?

Book左係里格住一晚

巴打都入左瀘沽湖?
洱海真係好靚

而家又係凌晨四點火車入麗江

落車後駁車直入瀘沽湖

有冇遊船河
踩緊單車去納帕海
拼車入緊瀘沽湖,9人車

巴打咁你住果d搞掂未?

Book左係里格住一晚

巴打都入左瀘沽湖?

我都訂左里格喔
不過係聽日先入 我今日飛麗江
巴打 果邊天氣點?
洱海真係好靚

落車後駁車直入瀘沽湖

有冇遊船河

中午先到,遊船河好玩?
拼車入緊瀘沽湖,9人車

巴打咁你住果d搞掂未?

Book左係里格住一晚

巴打都入左瀘沽湖?

我都訂左里格喔
巴打 果邊天氣點?

而家係車上面睇,天氣幾好,太陽一出,雲霧少左,一陣去到再report
想去雨崩既唔洗識去
香格里拉坐車80蚊到飛來寺
第日早上40蚊到西當,得一條路,路上識人一齊玩就得
神湖可以去,但一定要搵人帶
尼農條路係痴線既,原路番西當重好

好似去雨崩前有地方寄放行李? 我同朋友都成10k背囊
有冇人知昆明有乜野地方行
而家冇野做等緊夜晚十點的火車

Hi 巴打😂
點解可以同卡上下鋪甘岩😂

可惜唔同站落

巴打幾時去飛來寺
拼車入緊瀘沽湖,9人車

巴打咁你住果d搞掂未?

Book左係里格住一晚

巴打都入左瀘沽湖?

我都訂左里格喔
巴打 果邊天氣點?

巴乜唔去瀘沽湖咩 咁快去香格里拉既?
拼車入緊瀘沽湖,9人車

巴打咁你住果d搞掂未?

Book左係里格住一晚

巴打都入左瀘沽湖?

我都訂左里格喔
巴打 果邊天氣點?

里格係盧沽湖,唔係香格里拉呀
拼車入緊瀘沽湖,9人車

巴打咁你住果d搞掂未?

Book左係里格住一晚

巴打都入左瀘沽湖?

我都訂左里格喔
巴打 果邊天氣點?

我地後日去
瀘沽湖天氣唔錯,但未係最好
洱海真係好靚

落車後駁車直入瀘沽湖

有冇遊船河

中午先到,遊船河好玩?

唔知呢 不過有啲貴
啱啱環完納帕海,到一半個陣朋友架單車爆呔,打去車行佢叫我地係路上搭順風車送翻我地出去,我地嗌停左架車,車上面有三個女仔包車既,佢地好似唔係好肯,咁架車就開走左,之後又停低,話可以幫我地,咁個司機就話咁車左個三個女仔去騎馬先,到我地搵翻架車之後,個司機話可以免費送我地出去,咁佢就打去同啲女仔講聲,點知個幾個女仔話要收我地錢,開價90蚊,但係佢地包車都係150 個司機直接話佢貪錢 因為佢地騎馬都至少個幾兩個鐘,夠司機送我地落古城再接翻佢地有突,咁個司機好幫我地,佢呃個幾個女仔話淨係送我爆呔個朋友,叫佢地唔好咁貴,點知個幾個女仔話要過黎睇下係咪真係得一個人,仲話司機如果車左我地就要請佢地騎馬同食飯 但司機好好人,都係車左我地落去,仲話個幾個女仔好小心眼 臨落車我問佢拎左個電話,如果大家想㺩環納帕海可以搵呢個司機,好傾得計同真係好好人
友情提示:瀘沽湖咪去摩梭家訪
啱啱環完納帕海,到一半個陣朋友架單車爆呔,打去車行佢叫我地係路上搭順風車送翻我地出去,我地嗌停左架車,車上面有三個女仔包車既,佢地好似唔係好肯,咁架車就開走左,之後又停低,話可以幫我地,咁個司機就話咁車左個三個女仔去騎馬先,到我地搵翻架車之後,個司機話可以免費送我地出去,咁佢就打去同啲女仔講聲,點知個幾個女仔話要收我地錢,開價90蚊,但係佢地包車都係150 個司機直接話佢貪錢 因為佢地騎馬都至少個幾兩個鐘,夠司機送我地落古城再接翻佢地有突,咁個司機好幫我地,佢呃個幾個女仔話淨係送我爆呔個朋友,叫佢地唔好咁貴,點知個幾個女仔話要過黎睇下係咪真係得一個人,仲話司機如果車左我地就要請佢地騎馬同食飯 但司機好好人,都係車左我地落去,仲話個幾個女仔好小心眼 臨落車我問佢拎左個電話,如果大家想㺩環納帕海可以搵呢個司機,好傾得計同真係好好人

咁撚閪
佢以為包撚左車就係個司機既主子呀?
各位巴打如果係螞蜂窩 攜程之類既網訂票係點比錢架? 我香港信用卡比唔比到錢架?

點解啊?我覺得個啊妹幾搞笑
各位巴打如果係螞蜂窩 攜程之類既網訂票係點比錢架? 我香港信用卡比唔比到錢架?

我之前試過ctrip訂火車票,要俾30幾手續費一張

我見到攜程d門票平過門市買好撚多
我之前參加果個天龍寺蝴蝶泉遊湖一日遊650一位(連導遊+巴士) 佢收啲門票錢係逐張計 但係上攜程網book既話190蚊就搞掂 平好撚多 如果用到香港信用卡買既話 我當佢收多10%手續費都仲係好撚平

我見到攜程d門票平過門市買好撚多
我之前參加果個天龍寺蝴蝶泉遊湖一日遊650一位(連導遊+巴士) 佢收啲門票錢係逐張計 但係上攜程網book既話190蚊就搞掂 平好撚多 如果用到香港信用卡買既話 我當佢收多10%手續費都仲係好撚平

仲有其他平票 你買一張張果d 例如天龍八部影視城 本身去果到買要52 你提早2粒鐘去攜程買 40蚊都買到

點解啊?我覺得個啊妹幾搞笑

我去果團,去到後面,係咁sell自己果堆銀器(銀腰帶、銀髮簪、耳環果堆)變左賣野團

巴打咁你住果d搞掂未?

Book左係里格住一晚

巴打都入左瀘沽湖?

我都訂左里格喔
巴打 果邊天氣點?

我地後日去

香格里拉留幾耐?

巴打咁你住果d搞掂未?

Book左係里格住一晚

巴打都入左瀘沽湖?

我都訂左里格喔
巴打 果邊天氣點?

我地後日去

香格里拉留幾耐?

未定 我講左後日去係瀘沽湖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞