(秒回)坐緊雲南過夜火車 你問我答

524 回覆
14 Like 7 Dislike
小心一出火車就比人昆
利申:試過

詳情吖唔該

個陣7點幾到麗江 無的士入古城
就比條仆街納西族司長昆左上車
扮好心 話咁早入古城無野玩 仲要比入城費
之後水左我地去茶馬古道騎馬
每個人成4百幾蚊
其實入到個陣 已經覺得貴 好想閃
但荒山野嶺 車都無部 走唔撚到
最仆街係 一到埗 佢地好撚熱心咁幫你放好行李
之後再講價錢
到你想走 已經走唔到 一黎無車 二黎行李比人keep起哂 焗撚住騎

再仆街嘅係 4百幾蚊 包一餐所謂自助餐 難食到仆街 仲要好撚污糟 食咗兩啖就無食

到左入城先發覺 其實騎馬本身只係要2-3百蚊
再同民宿老闆吹水先知
如果比納西族昆 你知道左 都唔好反抗 焗住比佢昆算 否則後果更嚴重 納西族係個到惡撚晒

diu,我都係
之後睇返local tour 包來回、騎馬、船仔
$100
🖕🏿🖕🏿🖕🏿

Btw個雞煲都幾難食

咩水黎
旅程去邊?
獨遊定同朋友?
雲南有咩好睇?

咩水黎

我地間房有浴缸,我frd話想浸點知出黎啲水咁既色
旅程去邊?
獨遊定同朋友?
雲南有咩好睇?

昆明,大理,麗江,瀘沽湖,香格里拉
同朋友 不過其實毒撚一個更開心
瀘沽湖必去 昆明麗江可以走馬看花就算 依家旅程黎到第3日,完左再答你
旅程去邊?
獨遊定同朋友?
雲南有咩好睇?

瀘沽湖必去 昆明麗江可以走馬看花就算 依家旅程黎到第3日,完左再答你

巴打仲早起身?
旅程去邊?
獨遊定同朋友?
雲南有咩好睇?

巴打仲起身?

旅程去邊?
獨遊定同朋友?
雲南有咩好睇?

巴打仲早起身?

我到左大理了
同朋友12點幾係火車窗度睇星星 係香港成世都睇唔到咁多

我住北門附近,join左個local tour.

你地今日有咩安排?

大理光害少,樓又唔高,超多星星

你地今日有咩安排?

之前去果陣都報左當地團 一日4個景點好似有啲趕 今晚自己揾酒店所以未定 我去古城睇下 聽人講大理都比較休閒 可能會hea. 遊一兩日
巴打住果度近唔近古城? 酒店係自己揾定團行團幫你定?

你地今日有咩安排?

之前去果陣都報左當地團 一日4個景點好似有啲趕 今晚自己揾酒店所以未定 我去古城睇下 聽人講大理都比較休閒 可能會hea. 遊一兩日
巴打住果度近唔近古城? 酒店係自己揾定團行團幫你定?

我住古城入便,地理位置唔錯

酒店前一晚上booking.com訂,唔錯,一舊水左右,一間大房,獨立廁所。

個local tour行程大致係咁, 一陣出發:
打算叫幾多雞?
旅程去邊?
獨遊定同朋友?
雲南有咩好睇?

巴打仲早起身?

未瞓姐

你地今日有咩安排?

瀘沽湖出名睇星,但咁唔好彩琴晚多雲遮住曬啲星,帶黎既單反同腳架又冇用了 想喊
團餐難食到嘔
打算叫幾多雞?

一晚兩隻
早晨,大理!

你地今日有咩安排?

瀘沽湖出名睇星,但咁唔好彩琴晚多雲遮住曬啲星,帶黎既單反同腳架又冇用了 想喊

你今日要走了?
早晨,大理!

巴打租邊間旅館? 果間旅館情況如何?
本身頭先個團到左古城 諗住先租旅館放低d行李先 點知要成程跟住個白族導遊行 要今晚先有時間返去搞 揹住10kg行左粒幾鐘
同埋跟團行完全係走馬看花 淨係望下d鋪面就算(仲要有一半未開門) 今晚聽日自己再行算
打算叫幾多雞?

一晚兩隻

土雞:
團餐難食到嘔

邊度 ?拉市海?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞