(秒回)坐緊雲南過夜火車 你問我答

524 回覆
14 Like 7 Dislike
小心一出火車就比人昆
利申:試過

詳情吖唔該

個陣7點幾到麗江 無的士入古城
就比條仆街納西族司昆左上車
扮好心 話咁早入古城無野玩 仲要比入城費
之後水左我地去茶馬古道騎馬
每個人成4百幾蚊
其實入到個陣 已經覺得貴 好想閃
但荒山野嶺 車都無部 走唔撚到
最仆街係 一到埗 佢地好撚熱心咁幫你放好行李
之後再講價錢
到你想走 已經走唔到 一黎無車 二黎行李比人keep起哂 焗撚住騎

再仆街嘅係 4百幾蚊 包一餐所謂自助餐 難食到仆街 仲要好撚污糟 食咗兩啖就無食

到左入城先發覺 其實騎馬本身只係要2-3百蚊
再同民宿老闆吹水先知
如果比納西族昆 你知道左 都唔好反抗 焗住比佢昆算 否則後果更嚴重 納西族係個到惡撚晒

拉市海,茶馬古道套票,上淘寶買好似80蚊左右 全包

40都得

成撚個麗江都係cap水古城

你見到佢地放左好多水牌出來 寫茶馬古道80 咁,跟住個價劈一半就岩。但係好浪費時間,隻馬上到半山,有個停留站叫你買野食俾隻馬 然後落山 跟住撐船佢會撐出去叫你買野食,湖中間有個浮台,然後一條粟米$30 大洋 之後行程結束返古城 虎跳峽要兩日

詳情吖唔該

個陣7點幾到麗江 無的士入古城
就比條仆街納西族司昆左上車
扮好心 話咁早入古城無野玩 仲要比入城費
之後水左我地去茶馬古道騎馬
每個人成4百幾蚊
其實入到個陣 已經覺得貴 好想閃
但荒山野嶺 車都無部 走唔撚到
最仆街係 一到埗 佢地好撚熱心咁幫你放好行李
之後再講價錢
到你想走 已經走唔到 一黎無車 二黎行李比人keep起哂 焗撚住騎

再仆街嘅係 4百幾蚊 包一餐所謂自助餐 難食到仆街 仲要好撚污糟 食咗兩啖就無食

到左入城先發覺 其實騎馬本身只係要2-3百蚊
再同民宿老闆吹水先知
如果比納西族昆 你知道左 都唔好反抗 焗住比佢昆算 否則後果更嚴重 納西族係個到惡撚晒

拉市海,茶馬古道套票,上淘寶買好似80蚊左右 全包

40都得

成撚個麗江都係cap水古城

你見到佢地放左好多水牌出來 寫茶馬古道80 咁,跟住個價劈一半就岩。但係好浪費時間,隻馬上到半山,有個停留站叫你買野食俾隻馬 然後落山 跟住撐船佢會撐出去叫你買野食,湖中間有個浮台,然後一條粟米$30 大洋 之後行程結束返古城 虎跳峽要兩日

落馬位 行去 撐船有段距離(係個船家撐),可以加錢騎馬去碼頭 部船就爛就爛咁
果陣行虎跳峽 , 行撚到仆街
暗號係8964

没有共產黨就沒有新中國
眼尾睄到有個公安望緊呢邊

食緊建新園
聽日去石林 夜晚搭火車去大理

去唔去瀘沽湖呀
暗號係8964

没有共產黨就沒有新中國

食緊建新園

去唔去瀘沽湖呀

應該去
本身諗住同人拼車去西藏 原來啲旅人多數都係經川藏線去西藏(同佢地去就平攤返油錢住宿就ok) 好少行滇藏線
搵到果d都係做生意既 拼車費連食宿一共4500每位 不如直接搭飛機香格里拉去拉薩都係1000鬆d
想問響麗江依家係咪落雨?
我七月頭出發啊 好擔心天氣
響雲南聽宋冬野同馬頔好撚正
之前由西藏坐硬座去西安,30幾個鐘,畢生難忘
今日一條友出發雲南留明

預計中午到昆明,留半日,夜晚火車入大理,之後麗江,詳細無plan, 有巴打順路既可以一齊玩
今日一條友出發雲南留明

預計中午到昆明,留半日,夜晚火車入大理,之後麗江,詳細無plan, 有巴打順路既可以一齊玩

同你一齊 升做高級黑客

七 八月你預係雨季 日日落 落足一日,或者靜係夜晚到朝早
今日一條友出發雲南留明

今日我係昆明休息整頓喎
明天繼續單車進藏
今日一條友出發雲南留明

同你一齊 升做高級黑客

建香園好遠
今日一條友出發雲南留明

今日我係昆明休息整頓喎
明天繼續單車進藏

巴打咁堅料

果然周圍都係連登仔
諗起想當年中學同成班frd一齊跟學校去雲南又係坐過夜火車去麗江 成班人喺架火車度傾心事 唱歌 玩通宵 可惜舊情不再 最後反曬目 無再聯絡lu
今日一條友出發雲南留明

今日我係昆明休息整頓喎
明天繼續單車進藏

巴打咁堅料

果然周圍都係連登仔

同行有三個連登仔先係進藏為目的 我唔係 只係咁啱同路

你預左會落雨,仲要勁突然 琴日係茶馬古道騎馬全程落雨勁冇癮 但去到指雲寺又出太陽,之後划船又落雨
之前由西藏坐硬座去西安,30幾個鐘,畢生難忘

真勇士 有冇偷偷地瞓冇人既床鋪
響雲南聽宋冬野同馬頔好撚正

邊首? 等我down黎聽下 淨係聽過佢地董小姐同南山南
暗號係8964

没有共產黨就沒有新中國

食緊建新園

去唔去瀘沽湖呀

應該去
本身諗住同人拼車去西藏 原來啲旅人多數都係經川藏線去西藏(同佢地去就平攤返油錢住宿就ok) 好少行滇藏線
搵到果d都係做生意既 拼車費連食宿一共4500每位 不如直接搭飛機香格里拉去拉薩都係1000鬆d

做生意個啲唔聲唔聲真係食你好多 坐飛機點都好過拼車 有時拼車啲人好撚西
今日一條友出發雲南留明

除左大理麗江仲去邊呀,我啱啱到左瀘沽湖,真係好撚靚
今日一條友出發雲南留明

今日我係昆明休息整頓喎
明天繼續單車進藏

諗起想當年中學同成班frd一齊跟學校去雲南又係坐過夜火車去麗江 成班人喺架火車度傾心事 唱歌 玩通宵 可惜舊情不再 最後反曬目 無再聯絡lu

通宵傾談但已經頓成往事
今日一條友出發雲南留明

今日我係昆明休息整頓喎
明天繼續單車進藏

巴打咁堅料

果然周圍都係連登仔

同行有三個連登仔先係進藏為目的 我唔係 只係咁啱同路

要踩幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞