(秒回)坐緊雲南過夜火車 你問我答

524 回覆
14 Like 7 Dislike
聽日出雨崩 希望趕得切最後去香格里拉果班公車

巴打入雨崩幾多日?
有咩行? 我都諗住入

飛來寺住左一晚 第二日朝早拼車去西當開始行去上雨崩村(大約4點到達)
上雨崩村訓一晚 第二朝行冰湖 9點去5點回 (行+hea) 之後落下雨崩村(~30mins)
第三日行神瀑 九點去一點番 (個人覺得神瀑好垃圾)
第四日朝早由下雨崩出去尼農 (呢條路出去的風景極正 有小小似虎跳x 但記得搵定人拼車出德欽/飛來寺/香格里拉)

ps:如果太大雨要由西當方向走回頭路

pps:仲有個地方叫神湖,雖然睇相好正,但我朋友朝早830出發 夜晚10點先番到下雨崩
聽日出雨崩 希望趕得切最後去香格里拉果班公車

巴打入雨崩幾多日?
有咩行? 我都諗住入

飛來寺住左一晚 第二日朝早拼車去西當開始行去上雨崩村(大約4點到達)
上雨崩村訓一晚 第二朝行冰湖 9點去5點回 (行+hea) 之後落下雨崩村(~30mins)
第三日行神瀑 九點去一點番 (個人覺得神瀑好垃圾)
第四日朝早由下雨崩出去尼農 (呢條路出去的風景極正 有小小似虎跳x 但記得搵定人拼車出德欽/飛來寺/香格里拉)

ps:如果太大雨要由西當方向走回頭路

pps:仲有個地方叫神湖,雖然睇相好正,但我朋友朝早830出發 夜晚10點先番到下雨崩
仆街 回覆左兩次。。
仆街 回覆左兩次。。

thx
仆街 回覆左兩次。。

想去埋稻城
仆街 回覆左兩次。。

想去埋稻城

聽d鬼佬講 去呀丁果條路會坐到你嘔
仆街 回覆左兩次。。

想去埋稻城

仆街 回覆左兩次。。

想去埋稻城

咁唔去
有無人7/7左右想入雨崩呀?
我自己一個諗緊好唔好報團

唔洗報團 坐得車入德欽 99%係去雨崩 係路上/飛來寺實識到人一齊上路

唔洗報團 坐得車入德欽 99%係去雨崩 係路上/飛來寺實識到人一齊上路

過幾日我都到德欽

過幾日我都到德欽

係雨崩過埋今晚出返香格里拉 去飛來寺架大巴就黎開果陣前面有條友拎住袋蒸包問我係咪香港人 原來佢開車前10分鐘先買飛又比佢買到last兩個位
之後佢同佢個fd分開 一個坐車尾一個坐車頭門口位
之後走到德欽 個司機叫我地問落左車果幾條鬼妹係咪去飛來寺 我地r哂頭話飛來寺叫乜叉temple 點知條友落左去問 果幾條鬼妹又聽得明
之後4個香港仔(佢地都有上連登 姐係4個連登仔)+2個法國妹+1個德國妹join埋一齊搭車去飛來寺+搵青旅
之後又係青旅搵到個香港仔 夜晚去食秏牛火鍋 痴撚線 8條友食左4舊水 飽到仆街
之後同2個德國妹分開左 我地4個香港仔同埋德國妹一齊上雨崩 去冰湖果陣仲同深圳姐姐一齊行 行出雨崩村仲遇到個喇嘛同我地一齊影相 一齊上冰湖 一齊踩雪 一齊落埋山添

過幾日我都到德欽

係雨崩過埋今晚出返香格里拉 前兩日去飛來寺架大巴就黎開果陣前面有條友拎住袋蒸包問我係咪香港人 原來佢開車前10分鐘先買飛又比佢買到last兩個位
之後佢同佢個fd分開 一個坐車尾一個坐車頭門口位
之後走到德欽 個司機叫我地問落左車果幾條鬼妹係咪去飛來寺 我地r哂頭話飛來寺叫乜叉temple 點知條友落左去問 果幾條鬼妹又聽得明
之後4個香港仔(佢地都有上連登 姐係4個連登仔)+2個法國妹+1個德國妹join埋一齊搭車去飛來寺+搵青旅
之後又係青旅搵到個香港仔 夜晚去食秏牛火鍋 痴撚線 8條友食左4舊水 飽到仆街
之後同2個德國妹分開左 我地4個香港仔同埋德國妹一齊上雨崩 去冰湖果陣仲同深圳姐姐一齊行 行出雨崩村仲遇到個喇嘛同我地一齊影相 一齊上冰湖 一齊踩雪 一齊落埋山添

係 香格里拉開去德欽架大巴 到左德欽加5就係去飛來寺 到時德欽走剩既人等於去飛來寺 去得飛來寺9成都係上雨崩 果陣唔好怕羞 問人邊度黎 問下係咪去雨崩就可以一齊架喇 同埋去到飛來寺可以住係當地青旅 話唔到再有人join 再唔係就問埋客棧負責人拎司機電話 話想同人拼車上雨崩

係 香格里拉開去德欽架大巴 到左德欽加5就係去飛來寺 到時德欽走剩既人等於去飛來寺 去得飛來寺9成都係上雨崩 果陣唔好怕羞 問人邊度黎 問下係咪去雨崩就可以一齊架喇 同埋去到飛來寺可以住係當地青旅 話唔到再有人join 再唔係就問埋客棧負責人拎司機電話 話想同人拼車上雨崩

Thank you
有無香格里拉同飛來寺嘅青旅介紹?

Thank you
有無香格里拉同飛來寺嘅青旅介紹?

飛來寺我地住果間青旅 4個字 其中一個係「滇」 其餘3個咩字係係唔記得
香格里拉有間叫雲端xx 算唔錯 夜晚齊齊睇戲玩狼人殺
明天入雨崩
今日踩白馬雪山
勁大霧 白馬 梅里都睇唔到
明天入雨崩
今日踩白馬雪山

哎呀 我聽日先入飛來寺
容易在路上找人一起入嗎?
明天入雨崩
今日踩白馬雪山

哎呀 我聽日先入飛來寺
容易在路上找人一起入嗎?

易得很呀
行完神湖
因為條路線有塌陷 所以繼續留係雨崩 休息
如果有人去大理 記得去租架電動車環一環洱海
雪南好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞