(秒回)坐緊雲南過夜火車 你問我答

524 回覆
14 Like 7 Dislike
有冇冷氣?

有,尚算舒服,有被有枕頭
之前3月先去完雲南 風景真係好靚
聽講硬座衛生情況好差

大陸硬唔硬座都係咁...

聽講大陸人衛生情況好差
聽講硬座衛生情況好差

大陸硬唔硬座都係咁...

遲啲想去雲南或者西藏
最驚就係搭火車污糟蠟塌
係咪冇得搞?

有冇去雪山?3月仲有冇雪? 依家成日落雨,雪山又冇雪,諗住下年自己再嚟過 今日係昆明,未見到咩靚景住
有冇冷氣?

啲枕頭床鋪你敢訓落去?
我有ff過如果自己真係去
個3日就算訓都係坐係度訓
我個陣坐軟臥 好正 張床又大啲 門又有鎖 最好彩就係無外人 得我同朋友 本身有個要訓上層都可以訓下層 一卡人又少 排廁所都快

因為試過硬臥 所以先咁講
我個陣坐軟臥 好正 張床又大啲 門又有鎖 最好彩就係無外人 得我同朋友 本身有個要訓上層都可以訓下層 一卡人又少 排廁所都快

軟臥貴幾多到?
幾時都話中國人民真係好撚頑強 冇得洗頭沖涼刷牙都仲悠然自得 屌我覺得個身好lup瞓唔到呀
響昆明食過建新園,覺得好食
利申:七月自己去雲南四川
有冇冷氣?

啲枕頭床鋪你敢訓落去?
我有ff過如果自己真係去
個3日就算訓都係坐係度訓

我用自己外套包住個枕頭,至於被就冇計,個冷氣都幾凍,還掂自己都冇沖涼唔乾淨得去邊,聽日一落車狗衝去客棧沖

軟臥貴幾多到?

貴百幾蚊港紙左右,其實ctrip可以訂火車票架

有冇興趣試埋一人軟包 500幾人民幣

軟臥貴幾多到?

可能記錯 好似賣一百四十幾
朝早8點飛昆明wo
響昆明食過建新園,覺得好食
利申:七月自己去雲南四川

我今日都食左建新園 都幾好食,算抵又大碗

有架? 呢個冇聽過
我都搭緊雲南過夜火車,係咪同你同一班

絲打去邊?

麗江

我都係 昆明出發?

係呀
你係咪我下格床個黑色衫肥仔呀

咁都有得相認 不過我絲黎 你邊卡?

我係14卡呀
啱啱瞓到,依加又熱醒左,真係好熱喎,你咁都話凍

有架? 呢個冇聽過

係一張大床 好似一間房咁 情侶可以扑野

軟臥貴幾多到?

貴百幾蚊港紙左右,其實ctrip可以訂火車票架

我本身都ctrip訂,但要收番30幾手續費,所以都係黎到先買 好彩買到

有冇去雪山?3月仲有冇雪? 依家成日落雨,雪山又冇雪,諗住下年自己再嚟過 今日係昆明,未見到咩靚景住

3月果陣仲有雪呀 但同行啲朋友話怕凍 所以冇去
最近雲南啲天氣係幾唔穩定 如果落雨或者天陰啲景可能真係會令你失望
幾時都話中國人民真係好撚頑強 冇得洗頭沖涼刷牙都仲悠然自得 屌我覺得個身好lup瞓唔到呀

個邊天氣乾唔乾燥?
咨詢過去過既人 話咁乾唔沖涼洗頭都ok
比著我應該連廁所都唔想去
我都搭緊雲南過夜火車,係咪同你同一班

絲打去邊?

麗江

我都係 昆明出發?

係呀
你係咪我下格床個黑色衫肥仔呀

咁都有得相認 不過我絲黎 你邊卡?

我係14卡呀
啱啱瞓到,依加又熱醒左,真係好熱喎,你咁都話凍

你自己去,行程諗住去邊啊?
朝早8點飛昆明wo

昆明留幾多日呀?除左民族村同翠湖都冇乜野玩了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞