[KPOP] K-POP 2022討論區 (10)

1001 回覆
2 Like 29 Dislike
其實最煩係李尚敏 啲反應又假又尷
屋塔房個嗰節目
之後唔知啦
摻左個大肥茄喎
同Lia一齊退出🙏🏻
https://youtu.be/MPI2zypCnX8

呢條片仲顯醜 得sullyoon jinni正常
To be fair 貼返完整版 其實都好恐怖下 放出嚟得30秒但可能已經喺衣櫃影咗好耐
https://twitter.com/mngb_/status/1501220468002799618?s=21
係咪已經無人記得國民力量前身係咩嘢?
真係因為性別議題同反中而投畀佢?
同埋佢支持每周工作120小時
可能對韓國後生嚟講開ot當食生菜?
就算李在明開嘅空頭支票
都好難想像有後生仔女真心支持2號
【N】S.M的新主人是KAKAO…”與HYBE一起構築二強體制”
11日,據投資銀行(IB)業界透露,Kakao與S.M娛樂方面達成收購最大股東李秀滿代表製作人的全部股份的協議,即將官方宣佈。
收購對象是最大股東李秀滿總製作人持有的S.M娛樂18.72%的股份。據業內人士透露,Kakao向S.M娛樂公司支付了目前股價2~3倍以上的價格。 考慮到10日S.M娛樂的收盤價,推測Kakao的收購額最多迫近1萬億韓元。
據悉,Kakao為了將Kakao娛樂上市(IPO)前的企業價值極大化,積極探討了收購S.M娛樂的方案。Kakao娛樂計劃積極活用S.M娛樂的知識產權(IP)來展開新事業、進軍美國等海外核心市場、引進人才。
據業界預測,若Kakao收購S.M娛樂公司,兩者的協同效應將被極大化。特別是他們將佔據韓國演藝企划公司市場內20%的佔有率,有望繼HYBE(33%)之後躍居第二位。
somi辱華
又CJ又KAKAO, 好亂
之前唔係CJ?
KAKAO收購李秀滿股份 打敗CJ成為SM娛樂新主人
此前市場一直將CJ ENM指定為有力的原買方,但隨著Kakao娛樂積極考慮收購SM娛樂,收購戰的追加傾向於Kakao。
估唔到
啲私生癲到
CJ有戲院同電視台,Kakao主要就係霸住個網,所以要響「人」呢方面搶優勢。近兩三年Kakao主要係針對演員公司出手,樂壇係有做開功夫 (承接原先LOEN/Melon個盤),但始終係一堆中小公司,加埋都係未夠砌。SM入手嘅話,競爭力係以倍計咁跳起 (尤其SM呢期Aespa玩得幾成功,隱然有新一代女團阿一嘅勢)。
李在明都唔似係空頭支票嘅人
尹錫悅當選左之後班廿幾歲嘅男嘅個個都話淨係廢除婦女福利部就得啦記住其他咩都唔好做
佢仲提倡醫療私營化同埋取消最低時薪
真心唔明班仇女嘅韓男個腦去撚左邊
咁到投得落 投完仲希望佢唔係實現任何競選承諾
咁你投嚟做咩
佢哋叫個有權力嘅人唔好用?
可以用得嚟廢除部門嘅,點會唔用嚟做其他嘢?
天真嬌
有權喺手,佢嚟多次世越號事件都仲得呀
到死咗人,再慢慢罷免佢啦on9
仲要佢份人真係好唔presentable
競選宣傳個陣1秒望10次稿
講埋啲野都唔經大腦
話薪咩韓國出生率低係因為女權又話40年前嘅民主運動而家攞返嚟講冇意義
唔知咩人先投得落手
尤其是光州班人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞