[D6] 抗俄衛國64:WINTER ON FIRE/基輔空襲/山雨欲來風滿樓 / 俄軍轟炸平民

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
兵你唔郁都算
但連導彈打擊運輸站/橋都冇做過
任由歐美神裝送去基輔?
俄佬D行動真係好迷
你係咪by said嘅orientalism多啲

因為民主化係西化historigraphy 係由 great divergence 呢個覺得 覺得係西方文明擴張嘅階段

又有新裝
俄白係聯盟國,一打白俄等於打俄羅斯
我出豉油你出雞
咁但係總好過眼白白睇住烏克蘭人滅國

以前上堂第一堂講ir
就係要片文明衝突論
吳京係北京睇東京熱玩南京妹
入臭西射賤精
布甸狗必須死 炸醫院
打漏咗一字
暫定晚上十一點半表決
點幫個贏面都仲係細
強制d一年兵役一般唔預上戰場嫁,仲要和平年代
最尾要有一堆process 搞一輪先知俾唔俾佢入,唔會係短期。

你估入金獅影視會咩大佬
契弟:冇d咁既事 純粹生意合作夥伴 (咪撚搞鳩我呀
我覺得西歐同東歐最大嘅分別並唔係宗教
而係歷史同埋地理
唔知啲東歐/中亞國家係咪一直以黎都係內陸
西歐人識進化由殖民去到玩貿易,識點樣整大個餅
東歐/中亞資源就係得咁多,所以養成好多軍閥同埋寡頭壟斷
仲有經歷過南斯拉夫同埋蘇聯,無論對入面嘅人定係出面嘅人都離開唔到呢個陰影
其實 普京冬奧 同大大 開過會......之後先郁手...
你隻閪狗嘅單機申請已經成功批核
Sirens from Kyiv
屌你條契弟咪撚晒人時間啦
人地啲時間好重要㗎
呢獲 普京真係用盡俄羅斯 50年經濟 黎達成自己個腦既心願
極懷疑 佢呢排有幻聽 鬼上身
有冇比埋說明書
又響警報
"We desire to see our children alive. I think it's a fair one."

唔只翻譯 所有人都眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞