[D6] 抗俄衛國64:WINTER ON FIRE/基輔空襲/山雨欲來風滿樓 / 俄軍轟炸平民

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
基輔個位幾好 唔退得 退埋成個烏東就冇
烏東+基輔全失既話 剩低都唔知點打

俄軍3路進軍
基輔點都要留住黎單防烏北
如果唔係俄佬就打通3路
以往好多場出名大戰都係 不過我一時諗唔起有咩實例
由一個好有名望偉人/名帥 死守重要孤城 牽制對方大量兵力
基輔應該頂到唔失

烏東注定係悲壯 最後可能會打剩得幾座孤城
如果歐美連空軍都唔派 最後鳥東全降都唔怪烏東軍
烏東差唔多失晒先會基輔正面交鋒
呢個係我估烏克蘭正常防守策略係咁樣排
個班俄軍係黎頂往Nato第一輸攻擊 如果離開左個邊境會變真空
其實而家全世界係為左自身,推烏克蘭去同俄羅斯同歸於盡?
直接block啦 問答無用
其實復國機會係高㗎
就算今日投咗降
都有好大機會復國

因為俄爆近了
以為係Brussel 時區(GMT+1)
所以係香港時間11:30
但時間對俄軍不利,拖得越耐,烏西就越鞏固;根本應該第一日閃擊基輔失敗之後就要預早進攻利沃夫方向,阻斷從波蘭援助烏克蘭嘅潛在可能
但係僅此而已
見過啲更慘嘅咪都係咁
佢係遺憾烏克蘭還拖
契哥:借啲錢嚟救急
契弟:吠兩聲嚟聽下 我考慮下幫你
契哥:你條死契弟...知唔知邊個係大佬呀
...
...
...
契哥:汪~咁得未 汪汪
咁又未咁快有核,啱啱琴日修憲可以擁核
其實係 咁但係烏克蘭自己都寧死不屈
去歐遊都好小人揀去依個地方都up得出攞黎比較?
依家係一個強強所謂大國
強行發動軍事行動去侵略另一個國家呀
北約同美國 講到口臭 目前局勢唔會派兵
#BREAKING China's foreign minister calls Ukraine counterpart, says 'deeply regrets' Russia conflict: state media

你有無追post 架

我地黨 已經向烏克蘭 申出友誼之手,表示同情

你仲係度搞風搞雨、添煩添亂

係咪想搞亂香港?

洗唔洗報國安?
最好消息
啱啱俄佬先公開承認佢哋嘅關係
仲有冇機會用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞