[D6] 抗俄衛國64:WINTER ON FIRE/基輔空襲/山雨欲來風滿樓 / 俄軍轟炸平民

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
而家21世紀,有視像會議架,你石器時代過黎?
我唔係咁睇
俄狗比人sanction多一,兩個月
一定經濟爆煲
建議退守西邊
你企俄嗰邊
就可以死返出去了
香港時間?
你唔係天真到以為10日俄軍就收皮下嘛
如果10日都頂唔到俄國執柒左佢啦
最快退兵最快都要1個月左右啦
https://twitter.com/kamilkazani/status/1498378530987646978?s=21

呢個tweet 詳細描述今次putin 點解咁失敗......

包括佢身邊人的無能、putin 的心態問題、俄軍的戰略錯誤、烏克蘭人背後有一大堆退役軍人 等等......
Yes
冇下次㗎啦
打埋呢仗飯都冇錢食
@WIONews
Russia tells Kyiv residents living near intelligence infrastructure to evacuate, reports news agency AFP

準備大炸特炸
應該聽日完了
佢幾耐冇出話係基輔
離開左Kyiv有乜奇?烏軍點都會有d後備指揮部之類,一定要企埋入Kyiv城入面先叫做到野?
so sad
暗地裏派兵
但亦可能預示埋各國點樣被大到唔敢出手
Fact check咗你老母俾人屌緊
今次支持烏,之前烏都唔係咩好人
唔使覆佢
假膠黎
睇怕都唔駛訓醒就開完片
與@OlafScholz 校長進行了電話交談。 在和談期間談到俄羅斯砲擊烏克蘭城市居民區。 強調需要關閉天空🇺🇦。 需要加快烏克蘭加入#EU 的工作。

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1498654493227036677?t=iywzNQ4GFGBuM-Hx_v6_Tw&s=19
有冇政治撚識文明衝突論

覺唔覺三戰越嚟越朝呢方向發展

一場西方vs 非西方嘅戰爭

而烏克蘭處於西方同東正文明中間﹐喺親俄親歐到拉扯
歐盟會金援
國民流動性增加
去其他歐盟國家定居,唔需要難民資格
同好多中東歐國家一樣
之前烏克蘭想入好耐都入唔到,呢個係好時機
下次我會叫澤仔屙屎既時候同你匯報一聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞