[D6] 抗俄衛國64:WINTER ON FIRE/基輔空襲/山雨欲來風滿樓 / 俄軍轟炸平民

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
好事
我唔會將民主化講做西化
呢個係一個必經嘅階段
只係咁啱西方行先

西方曾經都封建過
明明係一個制度上嘅進步
點會用東西方去稱呼
正皮
領土係有地域限制,易守難攻對雙方都係
一退就要付出double精力搶,除非契約或者奇襲
肯定有守軍
無關係架,俄軍自己都從白俄出發打基輔啦
打左頭幾隻字想覆 諗諗下都係直接block算
何止守護西方民主
佢哋對抗緊玩核狂徒,全世界都爭佢人情
我覺得唔係東正教
應該係east slavic
其實有預警, 衛星mon住,
就好似次次金仔一射導彈, 日本/美國已經即刻知道佢發射導彈同埋預計落下位置,
但如果真係美俄本土互射洲際導彈, 其實快極都要幾粒鐘(成1萬公里以上),
當有幾個鐘預警,
第1, 其實多左好多方法攔截, 由上升階段, 大氣層階段, 到下降階段 都多左好多機會攔截(雖然都係難),
第2, 有時間疏散平民/軍隊
第3, 有時間發射導彈反制報復

但如果係附近部署中短程導彈, 可以只係1個鐘內, 夠近可以10~30分鐘到達目標,
預警時間咁少, 所以攔截機會亦都少好多,
並都唔夠時間疏散平民/軍隊 同埋反制報復
(古巴導彈危機就係因為美國係土耳其, 而蘇聯報復係古巴部署短程核導彈, 所以發生)

btw, 不過的確一直都冇咩人搞過俄羅斯, 一直都係俄羅斯搞周邊d國家
有d爛仔就係咁, 你愈乖就愈蝦你, 仲話返你點解要保護自己,
爛仔就要打爛仔交, 大鳩佢話俾佢聽你唔好蝦, 佢先會收歛
天佑烏克蘭
「白俄係俄羅斯手臂的延伸」

咁樣會唔會易明啲
大哥沒有輸
都幾多反賊恥笑
真,對抗緊個痴線佬
Mig29?
我諗佢意思係俄既核送左去白俄
好喎,反正係唔係都比人打,發泄下都好
想問下依家喵環境
形容得好好
其實都冇乜人敢偷襲佢 講明介入戰爭就核彈
同埋要偷襲都唔需要經白俄咁麻煩
直接由波羅三小國直衝莫斯科仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞