[D6] 抗俄衛國64:WINTER ON FIRE/基輔空襲/山雨欲來風滿樓 / 俄軍轟炸平民

1001 回覆
19 Like 3 Dislike

在烏克蘭戰鬥的白俄羅斯志願者,在影片中向未出發的白俄羅斯軍方呼籲,並敦促他們一到達烏克蘭便立即投降。

咁先啱喎
又係咁岩送完坦克有志願兵果d
一退就比空軍打到仆街
普京:看好了習近平,我只示範一次
算啦 呢D嘢唔係我諗得明
有乜嘢美國佬會搞掂
相信美國佬有大把PLAN去應付各位情況
一開始斷估係想leverage能源供應食烏克蘭
疫情就快搞掂,美國inflation,油價高企,機會千載難逢
普京錯判形勢,諗住閃電戰志在必得,歐美會好似克里米亞咁制裁下就算

點知烏克蘭頑強,好似有得打
歐美民主國家民眾支持烏克蘭
甚至連俄羅斯人民都有反戰情緒
經濟制裁效果明顯

宜家普京係洗濕左個頭
就咁撤退,望住烏克蘭加入EU/NATO
咁普京作為獨裁者嘅威望就蕩然無存
歐美同埋烏克蘭一路拖住佢,俄羅斯經濟都自然會收皮
俄羅斯寡頭壟斷一樣會拉普京落馬清算

普京宜家一路搏佔領基輔/核彈威脅
迫烏克蘭無條件投降,解除制裁
咁或者佢仲有0.01%嘅生機
係咪佔領區先, 係就原諒佢.
你問下澤仔點解唔西撤?唔差在試下問埋烏克蘭人點解唔西撤?
美國如果要真心打佢
紐約洛杉磯度度都夠射程射曬成個俄羅斯, 洗撚靠東歐
根本藉口only
去 savehk 咪有
呢啲大家心知肚明啦
respect
我覺得當現實政治解釋唔到嘅嘢 就要用文化人類學解釋

就好似點解普京咁執著叫烏克蘭小俄羅斯
又屌烏克蘭比西方殖民咁
普京傻撚左
普京大帝份勝利宣言咪講左點解要出兵,

吞併烏克蘭+白俄羅斯去成立俄羅斯帝國, 自己臨死前做開國沙皇
個翻譯講講下都喊。。。DKLM
你幾耐冇同人講你智商未夠八十
即係准唔准申請投次票
批佢入唔入又要投多次?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞