[D6] 抗俄衛國64:WINTER ON FIRE/基輔空襲/山雨欲來風滿樓 / 俄軍轟炸平民

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
我意思唔係退兵,係長佔河東。隔條河,烏軍想反攻,都唔係咁易。
雖然唔鍾意俄羅斯,但有咩理由要撐烏克蘭?烏克蘭本身也不是好東西, 去歐遊都好少人會揀去呢個地方。
烏克蘭對香港有做過啲咩好事? 點解咁多連登仔撐烏? 定只係因為為了反俄而撐?
終於訓醒?
https://t.me/realtimenewsbroadcasts/42514
2044 #俄羅斯 #烏克蘭 #全面入侵 #歐洲議會 #歐盟 #國際要聞

歐洲議會已接納烏克蘭提交的入歐申請,當地時間下午四時半(香港時間晚上十時半)將會開始投票表決。

#KyivPost
由一開始到依家, 都冇贏面出現過
支那官員︰等到你唔需要走嗰陣,我地就會接你走㗎啦!比啲耐性,等多陣!
澤仔
work既 始終中西經濟糾纏好深
不過見到契哥打個烏仔都俾人天下圍攻
應該會收番D野心
今次烏克蘭輸贏都好,全歐美都欠左烏克蘭人一個守護西方民主的人情, 同當年猶太人差不多, 欠得越耐還得越多
珍, 宜家真係唔知邊個契邊個

烏:同俄羅斯傾吓停戰得唔得
支那:我對依次戰役感到好遺憾啊
烏:咁你幫唔幫我哋?
支那:唉,我哋對今次嘅傷亡感到心痛
烏:咁你譴唔譴責俄羅斯嘅侵略?
支那:遺憾啊,痛心啊…..
咁其實都係等同開戰架咋
咁要開一早就應該開左,甚至係烏本土開戰黎得合理
係全家老婆加2個細佬
又係蛔
咪又係世界大戰
美國最多派志願軍
呢個真係大消息

強國應該收齊風......知道putin 狗大勢已去......可以表態
唔想同其他國家開戰
但又擔心被其他國家偷襲
呢堆兵調唔走啦
轟得你咁開心
我同意
去到呢個位 下面D權貴唔係傻
佢地都係要錢 一咁玩就大家共同利益受損 普京狗唔係元首 佢想但佢唔係
我覺得東正教文化同西方文化其實應該係歸屬同一個文化嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞