[D6] 抗俄衛國64:WINTER ON FIRE/基輔空襲/山雨欲來風滿樓 / 俄軍轟炸平民

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
佢話唔走架喎
boris 真係慘
入EU之後
freedom of movement:d人就可以去歐洲搵嘢做。
歐盟有redistribution of funding,有錢嘅國交嘅稅多,收嘅funding少。窮國交稅少,收funding多。
諸如此類著數大把。

趁依家可以賣慘,博EU人可憐,梗係依家嗌入歐盟。到時一打完仗咪可以直入攞著數囉。
否則正常途徑,又要民主方面達標,反腐達標,經濟發展達標,環保達標,九十幾樣,烏克蘭2047都入唔到EU。
你唔退失咗基輔之後
去烏東嘅補給線就玩完
烏東班主力就困死等收皮你明唔明
而家俄軍係一邊搵D垃圾拖住哈爾科夫嘅主力軍
一邊繞過哈爾科夫去基輔
反而你拉後防線仲有得打多幾日
去烏西嘅大路得3條
但入基輔嘅大路唔只3線咁少
烏克蘭要做嘅唔係守住首都守到贏
而係盡量拖住俄軍等佢燒到冇晒錢
開始入黑
俄佬應該又連放飛彈係黑夜做效果
唔認清事實對你有咩得着
校長
咁簡單嘅英文就唔洗譯啦
退去西面,俄佬都收手啦,佢 D 就係想咁。
唔好理d煩膠五毛得唔得
空城計
Kyiv 應該守到 但東部南部凍過水
普京個心路歷程似係一開始睇死澤仔會淆 出兵大軍壓境
點知澤仔無淆 然後加兵諗住可以令佢淆底
澤仔未收皮不特止仲用twitter 用得出神入化 守軍又勁 自己友又無戰意 仲比外國制裁 由依刻開始普京已經返唔到轉頭一切都係普京強人形象出事
我直接碌落去 睇下有咩新news算
Liveaumap係咪收咗皮?
佢係地下室。
「俄羅斯雖大,但我們已無路可退——我們身後就是莫斯科!」。

"Велика Россия, а отступать некуда —— позади Москва!"
同埋入到單一市場好有用,之前有師兄post篇文比較波蘭同烏克蘭,經濟相差左4倍
同一時間應該要塞化西部啲城市
西部挨住個波蘭 補給上容易好多
開始亂炸Kyiv 點守
而家美國都喺由anglo saxon 新教文化主導同緊多元文化主義拉扯緊

主要係因為黑人民族運動同埋拉丁人口增加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞