【第3日】抗俄衛國24:WINTER ON FIRE / 普京一夫殘眾生 基輔五虎守危城

1001 回覆
68 Like 2 Dislike
唔係自我膨漲 起碼我地多歐美source,
而且台仔一般來講國際視野比較so so
呢個電都閃得幾耐下
呢個係不利消息

死左幾多人 係 雙方 都可以吹大
只有交戰地點係可以確認既消息

你自己睇下丹伯貝佐斯基係咩位

打完依場仗,完全打消中共成日諗閃電戰侵台既可能
之前唔係炸完一輪咩,甘都無制空
屌 講撚夠航母未…知唔知航母戰略意義係咩 唔識就唔好出聲 禁撚鐘意比人當on9
美軍的傳統真是優良。
「敵人三天內就會擊敗我們」。
三天後
「敵人三天內就要抵達大門了」。
這真是一點都沒變。
嚴重。

唔係好明
想問收緊幾錢一位?
無辦法架啦

以小打人多 點都要用d策略戰術
Kyiv internet down
其實都好睇俄羅斯軍隊班人既心態
冇事冇幹尤其後生小小既無啦啦做乜要咁勇猛咁去侵略人地屋企玩下ig 唔撚好咩
賤民嚟姐 派軍隊撤僑一陣露底咪仆街
俄羅斯政治班底根本未甩蘇聯既思維模式
人、士兵都係工具,守護共和國榮耀最緊要
仲要有對抗全世界既犧牲精神
睇下冷戰時期咁窮咁樣哂錢玩太空競賽,就知佢地好肯犧牲/強迫犧牲人民換取目的
大量羅馬尼亞人 自發揸車到邊境等待接載任何來自烏克蘭嘅難民

https://twitter.com/ukrainerussiaa/status/1497412734618509313?s=21
做完show就得啦
收復固有領土
廢除高價石油供應協定
食佢西西伯利亞天然氣同礦產
咦⋯⋯好似呀邊個邊個叫佢等冬奧完先左好郁手⋯⋯⋯
其實覺得今時今日打仗
依家先斷網算慢
佢算係台灣一個比較中立嘅軍事分析
同埋作為台灣人嚟講佢算係有國際視野
雖然平時focus喺台海戰爭問題
但你點都避免唔到美國局勢同亞太區評論
Humble啲好啲,你有歐美source,人哋都可以有
我地呢度大部分人mon實twitter 歐美媒體+烏克蘭國防部+基輔當地戰地記者post
我知, 但有你要被堵截, 首先要入到基輔, 然後先有得被cut off and trapped
但東線推進比想像中慢
以為成個烏東親俄地區 會中門大開 主動投降
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞