【第3日】抗俄衛國24:WINTER ON FIRE / 普京一夫殘眾生 基輔五虎守危城

1001 回覆
68 Like 2 Dislike
美國佬冇可能冇人喺烏克蘭幫手啦
廢事浮上面有手尾跟
就算俄羅斯捉撚到班美國佬都唔會公開
因為根本冇人會想同美國佬開戰
之後點處理個軍官
俄最叻fake news 唔係信啊
好撚心噏 明明高官可以走佬 但願意死守首都同落前線why 我地無
最怕人海戰術一個唔覺意變添油戰術 就好笑
墨西哥定哥倫比亞d 毒梟係咁
普京有好多核彈架 聽落都好得人驚
火力壓制
俄佬火砲密度世界第一
好似俄軍收曬電話
可能俾烏軍虜咗屋企人先知佢去咗邊
澤總屌還屌,你見佢係*每個鐘*親自打比唔同國家爭取佢地支持,唔係你以為點解德國同意大利會轉彎支持SWIFT sanction, 東歐幾個國家又點解會義無反顧派軍備入烏克蘭。

澤總呢個態度係大幅度trigger成個西方社會既emotion, 好多人係突然對澤總改觀甚至反向要求佢地既政府要多作為
應該話係烏克籣人抵抗意志+美軍借烏克籣新嘗試的"分散式殺傷"戰術, 發揮預計以上的功效.

非常有效地以分散游擊小隊, 以data-link保持聯繫同交換最新的戰場資訊, 再作相關應對. 呢個訊息戰時代, 邊個掌握更多戰場訊息, 邊個就會更有利.

沙漠風暴已經係美軍30年前的玩意啦, 依家美國用新概念打舊概念, 成果似乎唔錯
地面 Kyiv激戰中
我覺得唔多唔少都有
依啲要佢講講下電話打爆佢個頭
喂 媽媽
我去左烏克蘭旅行呀 呢度啲人好好呀
有野食有暖氣
未必會幫啦,你睇佢宜家個樣仲縮過敗登
烏克蘭慶記
暫時未有炸 因為無咗制空權
又唔洗,立即波蘭派隊人入去唔難
你睇下美軍係阿富汗城市戰都打到67咁
就知無咁易啦
唔好話背地有無提供情報
根本美國國防部自己出來9up都準到仆街
分分鐘仲快過普京知
He is talking to his dad, then his mom. They are shocked that he is in Ukraine, as a POW. Asking him why he went there. He says they were ordered to go, so he went. He doesn't know where in Ukraine he is, not familiar with the area. They are asking what to do...

one Ukr soldier suggested they call his commanders. Another suggested his parents get Russian people to go out to the squares and protest this war (not verbatim, it's an unplanned suggestion, I am inferring that's what he means)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞