一世人流流長,總會愛上幾個……

993 回覆
208 Like 21 Dislike

好正
雖然唔知係唔係真人真事 但我好投入呢個故事
我哋離開人群之後,一直沿住九龍灣方向繼續行,想搵個無咁多人嘅位再坐低。但隨住越嚟越接近十二點,海濱長廊上嘅人亦越嚟越多。最後,我哋隨便搵個位靠住欄杆,一齊望向平靜嘅大海。

「頭先你話你想證實一啲嘢,而家仲已經有咗答案?」

「嗯。Isabella,」

佢右手放喺欄杆上,微微面向我呢邊,

「我記得初初點解我會揀你,係因為我覺得你好特別。我心諗,個個女仔都係唔性感嗰張相唔放,邊有人好似你咁,淨係用風景相嚟識人㗎?」

我噗一聲笑咗出嚟。

「可能因為我哋有緣啦,你都揀咗我,我哋就係咁開始傾計。唔知點解,我覺得同你好似識咗好耐,相處起嚟完全唔似啱啱識嘅網友。喺嗰個時候,我就決定咗要見你,好想知道你嘅真人係點。」

我微微點頭,因為我同佢不約而同有一樣嘅感覺,都覺得對方似一個已經識咗好耐嘅朋友。

「跟住開始試吓約你,點知你次次都請我食檸檬,搞到我灰咗一排,差啲就想放棄。但好彩我無,我唔想就咁就無咗你。我想見你,因為我想證實我對你係咪真係有感覺,而答案⋯⋯係,我鍾意你。你同我想像中嘅一樣,細細粒、白白淨,笑起上嚟嗰陣好甜。」

佢伸出左手攬住我膊頭,將我向佢嘅胸懷拉近一啲。我無避開,只係微微低頭,等佢繼續講落去。

「我知道你其實對我都有好感,只係你唔敢承認。我唔知點解你要咁,我淨係知我哋真係好投契,興趣、諗法同話題幾乎一樣。我覺得你係個好好嘅女仔,我真係⋯⋯好鍾意你。」

佢用兩手按住我兩邊膊頭,微微一扭,令我可以面向住佢。然後,佢又好似頭先咁捉住我對手,

「你可唔可以做我女朋友?」

好正
雖然唔知係唔係真人真事 但我好投入呢個故事

開故咁耐
Post都差唔多爆
你係第一個問呢條問題
我當左係真人真事咁睇
我當左係真人真事咁睇

咁我應該開心喎!
即係我寫得幾真
我已經開定新post
https://lihkg.com/thread/371332/page/1?ref=ios
請各位讀者稍移玉步!

下篇文開始會喺嗰邊出
呢邊由得或推爆佢就得

Post2見
未留正評嘅巴絲
記得留埋先再去新post呀
本來只係click錯入嚟
吖又幾好睇喎
就咁入左坑
本來只係click錯入嚟
吖又幾好睇喎
就咁入左坑

笑咗
歡迎入坑呀喂!
推一推先
推一推先

多謝你哋成日幫推
Post2見!
輕輕一推
輕輕一推

我開咗post2
快啲過去留名啦

有睇到你post,好sad⋯⋯
估唔到仲上到百七正評
輕輕一推

我開咗post2
快啲過去留名啦

收到
而家去留

如果你嘅係真人真事,
我地應該pm傾下
輕輕一推

我開咗post2
快啲過去留名啦

收到
而家去留

如果你嘅係真人真事,
我地應該pm傾下

好似未有pm?
你唔介意可以留低tg嘅
利申非狗公
嘩嘩嘩!!
係百八正評呀!!
唔計負評更加有齊頭二百正評!!

完全無諗過會有呢日
好感動呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞