極度後悔!千祈千祈千祈唔好打針!

845 回覆
2216 Like 308 Dislike
識玩一定下世再玩啦www
支共話蝌興冇事就冇事,再嘈就被支共拉番去協助調查
中醫有用咩? 好憎睇中醫 要調理?
為時未晚。
你睇咗咁多都仲猶豫嘅話
不如你依家狗衝去打啦
打完抗體係零嘅,你打一百次都係零嫁啦
認同你極大部份嘅嘢
不過你打完科興好多副作用唔代表打bnt係好啲
好多人打左bnt啲副作用真係好勁

同埋啲打完冇副作用既人 可以再等耐啲
遲吓就有架啦 (非詛咒

如果仲有到呢一刻都猶豫緊嘅人 唔好猶豫啦
堅決唔好打啦
U r not alone
但你呢兩句語境淨係適用於負面既事情上,主要就冷嘲熱諷,一係就埋怨
唔到俾人炒都唔會打
可唔可以比針紙同圖睇一睇,做個證明,又可以警世比多啲人知道副作用
你要明白人地要開飯搵食局打又點會抵得你呢班可以唔駛低頭折腰有得選擇?
咁渣架
其實世衞網站有得睇有打針同冇打針分別重症比率
請善用google

我由細到大都有皮膚敏感
睇開個醫生都叫我拖得就拖
都唔知頂得幾耐
真心唔想打
真心cls
有朋友個親戚有cancer
都被個公立醫生叫佢打針
Cls
打咗bnt 一樣心口翳咗幾個禮拜,到依家完全無事
準備打第三針
The CDC recommends that immunocompromised people (including most cancer patients) get an additional dose of the Pfizer-BioNTech or Moderna COVID-19 vaccine at least 28 days after their second dose. For an additional dose, you should try to get the same vaccine that you received for your first two doses.

Source: https://www.dana-farber.org/covid-19-facts-and-resources/covid-19-vaccine-for-patients/

依間係美國其中一間最 top 嘅 癌症中心, 都叫病人打
唔明

係問醫生「中delta之後打bnt,中omicorn就打4hing」?

定係問醫生「要防delta就打bnt,要預防omicorn就打4hing」?

而家覺醒仲嚟得切
簡單啲講係,女性喺唔同環境下,可以激發嘅免疫力比男性高,因此男性比女性易生cancer
4hing無論中邊隻都唔需要打
廢到無輪
因為癌症化療病人免疫力低

除非你隻cancer比較特殊,例如係同淋巴免疫系統有關,先有得exempt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞