極度後悔!千祈千祈千祈唔好打針!

845 回覆
2216 Like 308 Dislike
其實打針完死左就話唔關疫苗事。
同一道理,中左死就一定關個病事嗎?今次有個本身有cancer中左武肺之後死,佢就歸類死於武肺,你唔覺得有問題嗎?

打針好大副作用個的中左一定死,如果呢句成立。
咁而家個問題係打針會死,唔打針唔中就未必會死。咁我點解要自殺?有機會唔中架喎
RIP
即是話枝針副作用未必即時可見,可以幾個月甚至幾年後先睇到
反苗正常操作
醫生對住Pandemic都話唔係求保護
咁唔撚好做醫生啦
定係真係咁多反苗連登仔覺得好醫生一定會叫人唔好打針,just a flu?
定你地自己幻想啲反苗醫生出黎?
bnt
所以咪叫大家私底下問
副作用一樣多
國際不承認
全世界好少人打
大陸製大陸研發
保護率極低,一定要打好多booster
你鋪話法,咁如果有人開發隻新藥,1000人測試得1個人死左咁係咪個一條人命唔夠代表性就可以同人講隻藥好撚安全啊?定係人哋條命唔撚夠你個條值錢啊?如果有人因為你一句輕飄飄嘅說話而唔理樓豬有後遺症一世咁你擔唔擔當得起啊?
咁唔舒服打咁多字,好勁
屋企人全部打科興都冇事,都有副作用但好輕微,剩返我一針未打,如果要打我會打科興,同屋企人共存亡
打科興即係原始“弱化左”武漢肺炎病毒打入身體入面,再用自己免疫系統去對抗隻病毒
病徵似原始武漢肺炎病毒,即係高致命性

如果為身體著想,係應該去中左omicron先,過一排再去打科興
咁應該冇咁多作用,咁L辛苦
不過其實唔知科興疫苗佐劑咩成份,有機會係佐劑引致部份副作用都唔出奇

反正科興都防唔到omicron,係用黎應該條7婆啫

打針死既死亡率應該高過中六合彩頭獎
隔離post話有3%
而家仲未打第一針嘅人都唔會考慮咩國際承唔承認、保護率幾高呢啲,真係但求邊隻副作用最少就夠
咁你死得未呀?
唔係想引戰, 明好多人好擔心打針, 但打疫苗導致生癌而且係咁短時間內真係未聽過有依種 pathogenesis
你真係弱智,你成段野只係講左有breakthrough infection,變左種真係鬼唔知阿媽係女人
咁同你上面堆完全唔撚識科學既弱智發言同會引致cancer既言論有咩關係呀
典型無邏輯無知識無腦既兒登仔就係你依種
樓主係咪想講
打針有機會會死
大家千奇咪打
睇唔到副作用一樣多?
12月尾打
而家隔幾日就酸痛一次
其實留有條命無錢,我覺得慘過有命無錢
一針不打
身體係自己既,仲咁後生,仲有幾十年要過
係有d人冇乜野,亦有d人有反應
我好地地點解要用自己淨低果幾十年健康同你博?
保到份工但冇左健康有咩用?有健康所有野先有意思
一開始最有本錢齊心,成公司大部分人拉大隊唔打就得。
而間間公司都係咁,佢炒得邊個?佢炒完請返個又係無打針嘅返嚟?

不過而家講咩都嘥氣,淨係三罷都睇到香港人幾唔齊心。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞