極度後悔!千祈千祈千祈唔好打針!

845 回覆
2216 Like 308 Dislike
自從開始逼針之後真係多左人中風
計我話100歲以下,都唔需要打針
對唔住 打邊支都係物競天擇
建議睇多d外國反對打疫苗既醫生所講既野,大概記得BNT疫苗會令身體產生spite protein,呢啲protein最易積聚喺心血管,身體體質因人而異,有一可能打第一次就出事,有人可能打第二次先出事,有人可能兩針都冇事,但其實都係未知之數,但打得越多針,風險越大,因為spite protein既數量越多,就越易引起血管栓塞,而呢啲protein,無記錯好似係從你自己既血管壁生出黎,血管咁細又咁多呢啲嘢,咪出事。體質因人而異,係咪個個咁咁快排走呢d protein?而且呢啲protein 好似都會比細胞認做外來物,所以白血球會攻擊呢d位置,所以更易引起血管問題。

香港係唔會點報懷疑針後出事既報道,但外國呢陣子都比較多報導話運動員無端端喺運動場上倒地同心臟出問題,時間點都非常脗合大規模接種疫苗既時間。

呢隻疫苗係緊急使用,政府一路就催大家接種,但出事就完全唔洗負責任,因為政府話打苗唔係強制,係你自願,所以打左出事的確好無辜,都勸大家打左第一針都唔好再打第二針,好多人根本唔洗打都可以好返出院,但新聞係唔會講。
挨到而家已經好勁 唔差在挨到最後
希望你快啲好返
你幾多歲? 打4hing ? 復必中?
打完狂飲水嘅原因係?
睇左幾個 全部話冇事
照心電圖 抽血 x光都
我屌爆你祖宗冚家剷呀
佢叫人唔好打只係suggestion, 你可以唔聽唔跟
咁當然香港大把盲從港豬, 唔果唔係都唔會日日咁多人, 只係收到安心出儐風險提示就仆去排足全日隊都要檢測
唔知你係咪其中一個呢?
又黎prisoner dilemma
不過都幾肯定政府會嬴
係, 跟本無人信咩抗體有幾多%, 或者根本無人想要抗體而去打針令到自己身體埋下隱性炸彈
香港人連自己身體話事權都冇
唔願意承擔打針之後有機會出現既副作用都冇
支針未註冊就唔應該迫人打
你迫人打就直接強制
仲要人簽同意書
對香港絕望
儲錢離開依個垃圾地方算

本人已閱讀及明白有關詳列於第三部的 2019 冠狀病毒病疫苗的接種須知,當中包括接種 2019 冠狀病毒病疫苗的禁忌症(及可能的副作用)、上述疫苗是根據《預防及控制疾病(使用疫苗) 規例》(第 599K 章)指明目的為預防 2019 冠狀病毒病獲認可使用,它並未根據《藥劑業及毒 藥規例》(第 138 章)在香港註冊及 同意 接種上述 2019 冠狀病毒病疫苗。本人有提出問題的 機會,所有問題都得到本人認為滿意的答覆。本人也完全理解本同意書和收集個人資料目的聲 明中的義務和責任。
想問下
宜家d數據咩幾多%人有副作用係咪只計14日內
14日之後發生就唔會計?
3年臨床數據都無你就知有齊哂所有潜在副作用
邊間精神病院走出嚟㗎清
我唔願意承擔依啲副作用
咁點解要迫我打針
晨早block左佢
你可以出post話自己打完Cancer都無埋

加油唔好輸俾樓主
未打加一
見步行步
唔想自己親手製造令自己後悔嘅機會
人人身體唔同
邊個lucky/唔lucky邊話得埋
我都係無打 但都猶豫緊
依家都係唔打
唔係會係咁響叫你打咩?
我唔知,個藍屍私家醫生講
有無照心臟超聲波?
其實即係個技術係安全過復
但製造方唔安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞